viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Lucie Pereyre de Nonancourt
Ihmiset

Lucie Pereyre de Nonancourt, Grand Siécle -samppanjan sanansaattaja

11.04.2022 Sanna Pöyry

Lucie Pereyre de Nonancourt on Laurent-Perrierin samppanjatalon Grand Siècle -lähettiläs, joka paljastaa talon lippulaivasamppanjan salaisuudet.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Lucie Pereyre de Nonancourt, Laurent-Perrierin omistajaperheen tytär, opiskeli psykologiaa Genevessä ja markkinointia Pariisissa – ja nyt hän toimii Grand Siècle -samppanjan äänitorvena.

”Grand Siécle on se syy, miksi tulin töihin perheyritykseemme. Olen rakastanut tätä samppanjaa jo nuoresta, ja työskennellessäni Miamissa minulle kirkastui, että haluan tehdä uran viinin parissa”, Lucie kertoo.

Laurent-Perrier paljastaa nykyään Grand Siècle -samppanjansa koostumuksen eli ne vuosikerrat, joista se on sekoitettu.

Kolmen vuosikerran huippusekoitus

”Isoisäni Bernardin kehittämän Grand Sièclen idea on, että kolmen loistavan ja toisiaan upeasti täydentävän satovuoden Grand cru -viinien sekoituksesta syntyy täydellisempi samppanja kuin yhden huippuvuoden sadosta. Kolme vuosikertaa valitaan siten, että yksi tuo kokonaisuuteen raikkauden, toinen rakenteen ja kolmas vivahteikkuuden, Lucie kertoo.

Vuonna 1959 päivänvalon nähnyt Grand Siècle -konsepti edusti innovatiivista ajattelua tuon ajan samppanjamaailmassa.

”Ensimmäinen Grand Siècle sekoitettiin vuosikerroista 1952, 1953 ja 1955, mutta perheeni halusi pitää nämä – samoin kuin myöhempien grand sièclejen vuosikerrat – salaisuutena. Tämän päivän kuluttajat kuitenkin janoavat tietoa, joten iteraatiokonseptimme paljastaa, mitä vuosikertoja Grand Siècle sisältää”, Lucie sanoo.

Uusin Grand Siècle on 24. lajissaan, ja sisältää vuosien 2007, 2006 ja 2004 viinejä.

Magnumiin pullotetun Grand Sièclen vuosikerrat ovat 2004, 2002 ja 1999 ja iteraationumero 22.

Raikkaita klassikoita ja uusia tyylejä

Grand Sièclen, kuten kaikkien Laurent-Perrierin samppanjoiden, tyyli perustuu raikkauteen ja Chardonnay-rypäleen dominanssiin.

”Käytämme ja kypsytämme samppanjoidemme perusviinit terästankeissa, sillä haluamme tehdä raikkaan aromaattisia, puhtaita ja elegantteja samppanjoita, joissa ei tunnu oksidaation häivettäkään”, Lucie sanoo.

Kellarimestari Michel Fauconnet’n tehtävänä on taata Grand Sièclen – ja talon – tyylillinen jatkuvuus.

”Jatkuvuuden ohella Laurent-Perrier on edelläkävijä. Kun isoisäni halusi tuottaa eleganttia samppanjaa, vallitseva tyyli oli raskas ja sokerin höystämä”, Lucie kertoo ja jatkaa:

”Innovatiivisena miehenä hän loi 1970-luvulta suosiotaan kasvattaneelle nouvelle cuisine -ruokatyylille sopivan samppanjan. Vuonna 1981 lanseerattu täysin makeuttamaton samppanjamme sai nimen Ultra Brut, koska brut nature -kategoriaa ei ollut vielä olemassa.”

Myös talon uusin luomus, Blanc de Blancs Brut Nature, on sikäli uniikki, että se on toistaiseksi markkinoiden ainut makeuttamaton ison samppanjatalon blanc de blancs -samppanja. The 100 Best Champagnes 2021 -kisassa se nappasi yhdeksännen sijan. Grand Siècle No. 24 tuli hopealle.

Lue lisää

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Avaa viinipullo tyylillä! Näin korkkaat pikkujoulut

22.11.2023 Video Splendido Food + Kuva Shutterstock

Taianomaisiin kesähetkiin: Viinilehden Vuoden samppanja -hopeamitalisti ja upea rapukääretorttu

Kaupallinen yhteistyö

29.05.2023 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä