viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viinimatka Chablis
Matkat

Viinimatka Chablis’n alueelle: yövy täällä!

05.03.2022 Sanna Pöyry + kuvat Domaine Laroche

Kuvankaunis Chablis’n alue houkuttaa viinimatkaajaa. Jos haluat elämyksellisen yöpymisen, varaa yö Larochen viinitalon omasta boutiquehotellista.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Viinimatka Chablis’n alueelle

Ensin huomio kiinnittyy kylän läpi kulkevaan jokeen, sen varrella oleviin ikivanhoihin rakennuksiin ja lopulta pieneen koskeen. Kosken päälle on talo, jossa yövymme.
Hotel au Vieux Moulin on rakennettu 1700-luvulla toimineen myllyn paikalle aivan Chablis’n kylän sydämeen. Aistikkaasti moderniin henkeen sisustetun pikkuruisen hotellin parhaat puolet selviävät heti yläkerran huoneisiin mentäessä: huoneet ovat niin väljiä ja viihtyisiä, että niistä pois kiirehtiminen tuntuu suorastaan rikokselta. Osasta aukeaa ikkuna suoraan kosken päälle. Äänimaailma on upea!  Parhaassa tapauksessa kuulet kosken kohinan myös kylpyhuoneeseesi, mikä lisää kummasti ammeessa makoilun nautintoa.

Viinimatka Chablis'n alueelle

Iso osa elämystä on ranskalaisittain runsas aamiainen, joka tarjoillaan kotoisan loungemaisessa yläkerrassa. Chablis’ssa sataa usein, joten sään salliessa kannattaa nauttia ainakin aamukahvi hotellin terassilla, josta aukeaa kaunis kylä- ja viinitarhanäkymä.

Hotellielämys täydentyy hienosti, kun varaa vierailun joillekin alueen viinitiloista. Ainakin Chablis’n alueen historiaan kiinteästi liittyvä Domaine Laroche on mielenkiintoinen kohde – vierailuaika kannattaa kuitenkin varata hyvissä ajoin.

Viinimatka Chablis'n alueelle

Alueen tuottajien viineihin voi tutustua hotellin alakerran Au Fil du Zinc -ravintolassa, joka on Chablis’n alueen paras ravintola (ravintolatarjonta kylässä on muuten melko vaatimatonta). Au Fil du Zinc tarjoaa kekseliästä, herkän kaunista ja kepeää ruokaa. Listalta irtoaa Chablis’n huipputuottajien pullotteita suomalaisen silmin itkettävän edullisesti.
Rento ravintola ei ole hotellin omistuksessa, joten syömään pääsee ilman yöpymistäkin. Varaus on silti tarpeen täälläkin. Kolmen ruokalajin lounas kustantaa kolmekymppiä ja rapiat, iltamenut 49–64 euroa. Seitsemän ruokaa on niin herkullinen kokonaisuus, ettei itsekseen illastaja edes huomaa kaivata seuraa.

Lue lisää

Haluaisitko viinimatkalle Piemonteen? Osallistu arvontaan ja voita liput!

Kaupallinen yhteistyö

16.09.2022 Viinilehden toimitus

Armenian nousu viinimaailman kartalle

05.05.2022 Antti Uusitalo + kuvat Antti Uusitalo & Shutterstock

5 x mineraalinen chablis + osterit

10.03.2022 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä