viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Kaupallinen yhteistyö

50-luvun vuosikertaviiniä pakastepizzan kanssa

Kaupallinen yhteistyö

23.03.2022 Viinimuijat

Viinilehden Viinimuijat Eeva Hakala ja Lulu Myllyniemi aloittivat viiniaiheisen podcastin ja haastattelevat nyt muita PodMe -palvelusta tuttuja kollegoitaan. Tällä kertaa suhteestaan viiniin kertovat Kasper Strömman ja Mikko Pykäri podcastista ”Suomen suosituin podcast”.

Oletko viininrakastaja ja jos kyllä, milloin koit ensirakastumisen?

Kasper: En itse asiassa vielä tiedä, olenko rakastunut viineihin. Olen vielä ihastusvaiheessa. Etenemme rauhallisesti ja annamme toisillemme aikaa tutustua toisiimme.

Mikko: Viinin tehoon rakastuin lukioikäisenä. Aluksi miellyttävä olotila oli pääasia, mutta se rakkaus kuihtui. Nykyään tutkailen viinejä nelikenttä-näkökulmasta: viini on joko punainen tai valkoinen ja jos se on valkoinen, se on riesling tai ei-riesling. 

Kuka on mieleenpainuvin viinityyppi, jonka olet tavannut?

Kasper: Tuomas Meriluoto Tampereen kirjafestareilla, joka kertoi, että Raamatun kanssa pitää nauttia Madeiraa.

Mikko: Tähän väliin on pakko mainita kaksi vanhaa levy-yhtiöpomoani, Tom Riski ja Jori Sjöroos. Heidän suhtautumisensa viineihin ravintolaillallisella oli elämäni mullistavin viinihetki. Molemmat lukivat läpi listan jokaisen viinin intensiivisesti tutkaillen. Tämän jälkeen he katsoivat toisiaan silmiin, ja seurasi hiljainen hetki. Sanoja ei tarvittu: molemmat tiesivät tasan tarkkaan, mikä viini olisi täydellinen. Molemmista paistoi rento, lapsenomainen innokkuus viiniasiaan ilman minkäänlaista brassailua. Sitä oli mielenkiintoista seurata. 

Paras viini-ruoka-kombo, jota olet maistanut?

Kasper: Kun viininharrastajakaverini maistatti minulle 50-luvun vuosikertaviiniä Dr Oetker -pakastepizzan kanssa. Silloin ymmärsin, ettei oikeasti ole sääntöjä, miten viinejä pitää juoda.

Mikko: Goose Pasta Barissa jälkiruokaviini oli kerran niin hyvä, että teki mieli alkaa huutaa! Tarkempia tietoja viinistä en muista. 

Miltä alueelta tulevat lempiviinisi?

Kasper: Minua kiinnostaa se, että Skånesta tulee nykyään viinejä. Ilmaston lämpeneminen ei tietenkään ole hyvä asia, mutta kiinnostaa nähdä, mitä tapahtuu sitten, kun viinirypäleitä voi kasvattaa Ahvenanmaalla. 

Mikko: Ostopäätökseeni vaikuttaa ensisijaisesti hinta ja etiketti, kaikista halvimpia en osta.  Tärkeä on myös tietää, onko viini makea vai ei.

Tämän hetken mielenkiintoisin viinitrendi?

Kasper: Viiniä alumiinitölkeissä. Se vie turhan MYSTIIKAN pois viinistä.

Mikko: Natuviineistä kaikki puhuu. En vaadi viineiltä paljon, joten en kiinnitä varsinaisesti huomiota viinitrendeihin.

Parhaat viiniraflat?

Kasper: Olin aikoinani iloinen, kun löysin Berliinin Weinerei-baarit, joissa saa maistella erilaisia viinejä ja maksaa lopulta mitä haluaa. Taas kerran: pidän siitä, ettei tarvitse liittyä mihinkään salaiseen sommelier-seuraan nauttiakseen viinistä. Tutustu Weinerei-baareihin.

Mikko: Kuljen fiiliksen mukaan. Yleensä yksi lasillinen on riittävästi, nautin usein vettä. Rafloja en osaa laittaa paremmuusjärjestykseen. 

Viinimuijia ruotsalaisittain

Kasper suosittelee: Jos ruotsin kieli sujuu, voin suositella VIN-TV kanavaa Youtubessa. Sitä juontaa Frida Lund, joka ylläpitää ”Vinhaggorna” -nimistä Facebook-ryhmää. Se on käsittääkseni kuin ruotsalainen versio Viinimuijista. On hienoa, että joku tuo viininharrastamisen laajempaan tietoisuuteen.

Vinhaggorna YouTubessa.

Viinimuijat PodMe-palvelussa

Suomen suosituin podcast PodMe-palvelussa

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä