viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vuosikerta 2021
Top-viinit

Lasissa vuosikerta 2021 – 5 x valkoviini

08.03.2022 Viinilehden toimitus

Eurooppa heräilee kevääseen, mutta toisella puolella maapalloa korjataan jo vuoden 2022 satoa. Ja ensimmäiset Uuden maailman 2021 valkoviinitkin ovat jo Alkossa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Uuden maailman viinintuottajamaissa ollaan pian aloittamassa vuosikerran 2022 sadonkorjuuta – ja osin varmasti jo aloitettukin, sillä sadonkorjuu osuu pääosin helmi-huhtikuu-ajanjaksolle. Kuluvan vuoden ensimmäisiä tuotoksia Uudesta maailmasta päästään maistelemaan alle vuoden kuluttua. Ensimmäisen markkinoille tulevat valko- ja roseeviinit, punaviinejä joudutaan odottamaan hieman pidempään.

Nyt Alkon hyllyille saapuu vuosikerran 2021 viinejä erityisesti Chilestä, Australiasta, Argentiinasta ja Etelä-Afrikasta. Viime syksyn korjattuja ja valmistettuja eurooppalaisia viinejä joutuu puolestaan odottelemaan hieman pidempään, sillä sato poimittiin pääosin elo-lokakuussa. Tuoreen vuosikerran maistiaisia saadaan siis odottaa loppukesän tai alkusyksyn tienoille.

5 x vuosikerta 2021 valkoviini

Leyda Garuma Sauvignon Blanc 2021

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Aconcagua
14,98 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Leydan laakson raikas valkoviini tuo Sauvignon Blanc -lajikkeen ominaispiirteet ja tyypillisyyden erinomaisesti esille. Kesäisen puutarhan runsaita vivahteita tarjoilevasta viinistä voi aistia mustaherukkapensaan lehtiä, raparperia, karviaista ja yrttejä. Eloisassa terhakkuudessaan se on erinomainen aromikkaiden ja savustettujen kalaruokien seuralainen.

Yalumba Y Series Pinot Grigio 2021

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini South Australia
11,99 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Eteläaustralialainen valkoviini on valmistettu Pinot Grigio – ja Riesling-rypäleestä. Puhdaspiirteisen valkoviinin aromimaailma tulvii omenaa, päärynää, kukkaisuutta ja kainoa makeaa mausteisuutta. Eloisa viini on oiva ruokaviini salaateille ja vaaleille kalaruoille.

Seifried Grüner Veltliner 2021

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Uusi-Seelanti
16,63 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Itävallan persoonallista Grüner Veltliner -lajikketta viljellään hyvin vähän maan ulkopuolella, mutta Uudesta-Seelannista tulee kuitenkin muutamia maukkaita yksilöitä, joista tämä Seifriedin viini on erinomainen esimerkki. Viini tulvii omenoiden, sitrushedelmien, yrttien ja jopa pippurin aromeja. Runsaan suutuntuman ansiosta viini sopii esimerkiksi runsaan täyteläisten kalaruokien ja kermaisten keittojen seuraan.

Zuccardi Poligonos Chenin Blanc 2021

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Mendoza
19,99 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Maineikkaan Zuccardin tuottama Chenin Blanc -valkoviini on valmistettu Mendozan Uco Valleyssa Argentiinassa. Tammitynnyrikypsytys tuo viiniin rotevuutta ja paahteisen mausteisia aromeja. Hunajamelonin, pähkinän ja hyvin kypsän omenaisuuden leimaama viini sopii vaikkapa paistetun tai grillatun vaalean lihan ja täyteläisten pastaruokien seuraan.

Rajaton Harmonia 2021 hanapakkaus

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Breede River Valley
29,98 €
3 l
Löytö
Lue lisää

Robertsonin alkuperäalueella tuotetussa viinissä tuoksuu ja maistuu kesä. Chenin Blanc – ja Sauvignon Blanc -lajikkeet antavat viinille karviaiseen, omenaan ja sitruksiin viittaavia, herukkaisia ja puhdaspiirteisiä sävyjä. Ryhdikkäänä ja veden kielelle nostattavana viininä se on erittäin monikäyttöinen kala- ja äyriäisruokien, myös salaattien kyytipoika. Hyvä yleisviini noutopöytiin.

Lue lisää

Faktat haltuun: Pouilly-Fuissé ja Pouilly-Fumé

22.01.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Viinilehden Vuoden valkoviini -kilpailu on ratkennut! Kilpailua dominoi yksi rypälelajike

05.09.2023 Viinilehden toimitus

Eteläafrikkalainen KWV – kiehtova yhdistelmä uutta ja vanhaa maailmaa

Kaupallinen yhteistyö

04.09.2023 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä