viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Moët & Chandon Impérial Brut ja poromoussepuikulat
Kaupallinen yhteistyö

Tyyliä talven juhliin! Moët & Chandon Impérial Brut + poromousse-puikulat

Kaupallinen yhteistyö

29.11.2021 Viinilehden toimitus

Yllätä vieraat tyylikkäillä kuplilla ja herkullisilla poromousse-puikuloilla! Moët & Chandon Impérial Brut ja pienet poromousse-suupalat ovat talven juhlien ihastuttavin parivaljakko.

Moët & Chandon -viinitila on tunnettu tyylikkäistä ja laadukkaista samppanjoistaan. Vuosisatojen saatossa viinitalo on kasvanut Euroopan hovien suosikkituottajasta maailmanlaajuiseksi korkealuokkaisten samppanjoiden valmistajaksi. Yli tuhannen hehtaarin viinitarhat Montagne de Reimsissä, Côte des Blancsissa, Vallée de la Marnessa, Sézannessa ja Aubessa takaavat laadukkaat Pinot Noir -, Pinot Meunier – ja Chardonnay-rypäleet, joista valitaan parhaat jokaista käyttötarkoitusta varten.

Talven juhlien tyylikkäin kuohuva

Kuiva, hapokas ja hennon paahteinen Moët & Chandon Impérial Brut -samppanja on upean harmoninen ja laadukas. Se on monipuolinen ruokasamppanja illallispöytään, mutta valloittaa myös aperitiivina. Parhaimmillaan se on juhlakauden pikkusyötävien kanssa ja hyvässä seurassa skoolattuna. Valmista herkullisia poromoussetäytteisiä puikulaperunoita ja kaada lasiin tyylikkäillä kuplilla varusteltua, kypsän omenaista ja hennon mineraalista samppanjaa.

Poromousse-puikulat

Moët & Chandon Impérial Brut ja poromousse-puikulat

24 kpl
Valmistusaika 45 minuuttia
gluteeniton, munaton

Ainekset:
12 puikulaperunaa (isoa)
öljyä
suolaa

Porotäyte:
1 prk (200 g) ranskankermaa
1 prk (200 g) tuorejuustoa
150 g pororouhetta
1 ruukku ruohosipulia
mustapippuria

Koristeluun:
karpaloita
ruohosipulisilppua

Valmistusohje:
1. Tee porotäyte hyvissä ajoin etukäteen jääkaappiin, jotta se ehtii maustua ja paksuuntua. Sekoita ranskankerma tuorejuustoon. Lisää joukkoon pororouhe ja silputtu ruohosipuli, mausta mustapippurilla.
2. Pese puikulat hyvin karkealla harjalla. Puolita perunat pitkittäin. Levitä perunat leivinpaperoidulle uunipellille, sipaise leikkuupinnat öljyllä ja mausta perunat ripauksella sormisuolaa.
3. Kypsennä perunat 200-asteisessa uunissa juuri ja juuri kypsiksi, noin 30 minuuttia. Anna perunoiden jäähtyä haaleiksi.
4. Lusikoi tai pursota täyte perunoiden päälle. Viimeistele ruohosipulisilpulla ja karpaloilla
5. Tarjoile tyylikkään Moët & Chandon Impérial Brut -samppanjan kanssa.

Lue lisää

Hurmaava joulumenu

03.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Sami Repo

Pikkujoulujen parhaat: reseptit, viinit & cocktailit

12.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Männistön perunaa Aromäen tilalta

30.05.2024 Heidi Kleemola + kuvat Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä