Kaupallinen yhteistyö

Rennot itsenäisyyspäivän juhlat – Alsacen valkoviini ja pikkupurtavat pienelle porukalle

Kaupallinen yhteistyö

29.11.2021 Viinilehden toimitus

Kutsu ystäväsi itsenäisyyspäivän viettoon! Raikas Alsacen Black Tie by Pfaff 2020 -valkoviini ja herkulliset sormisyötävät kruunaavat hauskan illan.

Elämän ja viinin ei tarvitse olla liian vakavaa! Siksi Black Tie by Pfaff -viinin herkullista makumaailmaa korostaa pilke silmäkulmassa suunniteltu etiketti, joka kertoo, että tämä viini on myös juhlissa kuin kotonaan.

Viini tulee Alsacesta Ranskan pienimmältä viinialueelta, jossa tehdään klassisten lajikeviinien lisäksi myös rentoja ja herkullisia blendejä eli sekoiteviinejä. Black Tie by Pfaff 2020 on yksi ensimmäisiä alsacelaisia viinejä, jossa yhdistetään useita alueelle tyypillisiä lajikkeita. Riesling-lajikkeen raikkaus ja Pinot Gris’n runsaus tekevät Black Tie by Pfaff 2020 -viinistä kypsän sitruksisen ja mausteisen.

Kalojen ja sushin hersyvä luottokumppani

Black Tie by Pfaff 2020 on hauska tuliainen illanistujaisiin ja kruunaa kaveriporukan yhteisen kokkailuillan rennolla asenteellaan – herkullisesta mausta tinkimättä. Hyvin viilennettynä viini kantaa koko illan seurusteluviinistä ruokapöytään saakka.

Kokeile eksoottisen hedelmäistä, keveän parfyymistä ja sitruksisen raikasta Black Tie by Pfaff 2020 -valkoviiniä erilaisten kala- ja äyriäisruokien kanssa sekä mausteisten ruokien kumppanina. Olisiko tässä se etsimäsi täydellinen sushiviini? Vai kokkaisitko sittenkin viinin seuraksi helposti valmistuvia mätisipsejä ja rapunäkkäreitä?

Mätisipsejä, rapunäkkäreitä ja pirteää, raikasta valkoviiniä

Black Tie by Pfaff 2019 ja sormisyötävät

Mätisipsit

noin 30 kpl
Valmistusaika 20 minuuttia
munaton

Ainekset:
½ prk (100 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (200 g) smetanaa
150 g mätiä
1 ps (150 g) ruis- tai kaurasipsejä
1 punasipuli hienonnettuna
ruohosipulisilppua
mustapippuria myllystä

Valmistusohje:
1. Pehmennä tuorejuuston vatkaimella. Vatkaa smetana vaahdoksi ja sekoita tuorejuustoon. Sekoita 2/3 mädistä juustoseokseen.
2. Pursota tai lusikoi mätiseos ruissipseille.
3. Valuta loput mädistä kuivemmaksi, jos se vetistä. Lusikoi mäti sipsien päälle. Lisää pinnalle myös puna- ja ruohosipulisilppua. Pyöräytä pinnalle mustapippuria.

Huom! Tee mätisipseistä kasvisversioita korvaamalla mäti merileväkaviaarilla.

Rapunäkkärit

n. 25 kpl
Valmistusaika 20 minuuttia
munaton

Ainekset:
1 ps (120 g) mininäkkäreitä (esim. Linkosuo)

Tuorejuustotahna:
1 rkl sitruunamehua
1 dl ranskankermaa
1 nippu tilliä
1 prk (200 g) katkarapu- tai mustapippurituorejuustoa

Päälle:
300 g ravunpyrstöjä
mustapippuria

Valmistusohje:
1. Sekoita sitruunamehu, ranskankerma ja silputtu tilli tuorejuustoon. Jätä vähän tillisilppua näkkäreiden koristeluun.
2. Valuta ravunpyrstöt kuiviksi.
3. Pursota juustoseos näkkäreille. Lisää päälle ravunpyrstöt ja tillisilppua. Pyöräytä leipien päälle vähän mustapippuria.

Tarjoile pikkusyötävät hyvin viilennetyn Black Tie by Pfaff 2020 -valkoviinin kera.

Lue lisää

Plan B – Terry Chellappahin matka viinintekijäksi

25.01.2022 Ilkka Sirén + kuva Ben Harvey

Talven hyggeilypunkut: viisi parhaan hinta-laatusuhteen viiniä

21.01.2022 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Natuvalkkarit: 5 x herkullinen kuorikontaktivalkoviini

18.01.2022 Kalle Naatula + kuva Shutterstock