viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
8 x retkiviini
Top-viinit

Mars metsään! 6 x paras retkiviini

05.08.2021 Viinilehden toimitus + kuva Ville Palonen

Nyt lähdetään retkelle! Pakkaa viini rinkkaan, reppuun tai kajakkiin ja nauti eväiden kanssa retkinuotiolla tai kallion kukkulalla auringonlaskua katsellen.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Täydellisessä retkiviinissä yhdistyvät laadukas viini, hyvä maku ja helposti mukana kuljetettava pakkaus. Retkiviini ei saa hajota kovemmassakaan koskenlaskussa, roskata kansallispuistoa lasinsiruilla tai painaa painavassa rinkassa liikaa. Retkiviini maistuu täydelliseltä eväiden kanssa tai ilman.

6 x retkiviini

Eloisaa aussiviiniä ja luonnonkalaa

Hardys Nottage Hill Sauvignon Blanc 2019 muovipullo

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Australia
9,99 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Kierrätetystä PET-muovista valmistettu litteä pullo on muotoilultaan täydellinen pienempään reppuun tai laukkuun. Hedelmäinen ja hennon yrttinen aussiviini on eloisan hapokas ja se on erinomainen kalansaaliin tai vegeruokien kaveriksi. Jos kala ei nappaa, testaa eväänä ruisleivän päällä luonnonkalasäilykkeitä, kuten esimerkiksi Järki Särkeä. Ahh!

Nuotiomakkaraa ja grillaajan punaviiniä

Greener Planet Cabernet Sauvignon 2019 muovipullo

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Languedoc-Roussillon
11,50 €
1 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Tämä ranskalainen viini on grillaajan ja nuotiodiggarin lempipunkku. Keskitäyteläinen ja kypsän marjainen punaviini on hyvä yleisviini notskipaikan herkuille. Kokkaa viinille jotain grillattavaa ja lisukkeita, tai sujauta makkara tikkuun ja nauti helppoudesta.

Raikas vegevaeltajan herkku viilenee järvessä

Valcatrina Branco 2020 muovipullo

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Alentejo
11,98 €
1 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vegavaeltajan herkku tulee Portugalista. Raikkaan hedelmäinen, sitruksinen ja aromikas valkoviini on hyvin viilennettynä erinomainen kippistelyviini, mutta maistuu myös kevyiden kasvisruokien, salaattien ja pikku tapasten kanssa. Lorauta vaikka risottoon!

Vinkki: Viilennä viini järvessä! Sido muovipullon kaulaan naru, ja narun toinen pää tiukasti kiinni maihin, jottei viini karkaa aaltojen mukana parempiin suihin.

Kalastajan kumppani

Flat Roof Manor Sauvignon Blanc 2020 muovipullo

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Etelä-Afrikka
11,98 €
1 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Tuliko kalaa? Nyt saalis halsteriin ja tulille. Greippiä, valkoherukkaa ja karviaismarjaa hersyvä eteläafrikkalainen valkoviini on ihanan raikas kalaviini ja runsaiden salaattien kumppani.

Roseeta ja pizzaa retkikeittimellä

Pop Up Season Cabernet Sauvignon Syrah Rosé muovipullo 2019

Alkon tuotenro 1:

Roseeviini Chile
10,89 €
1 l
Löytö
Lue lisää

Chileläinen rosee pursuaa punaisia marjoja, omenaisuutta ja reilua hapokkuutta. Erinomainen viini vaalealle lihalle, pastalle ja pizzalle. Laita retkikeitin valmiuteen ja testaa pizzan tekemistä trangialla. Valmista trangia-pizza tortillaletusta tai valmiiksi kohotetusta taikinasta.

Muheva ja mausteinen jenkkipunkku grilliruoille

Big Top Zinfandel muovipullo 2018

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Kalifornia
13,99 €
1 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Muheva, marjainen ja mausteinen jenkkizinfandel maistuu grilliruokien kanssa. Grillaa grillissä tai avotulella vartaita, pihviä tai vaikkapa munakoisoa. Tätä punkkua nauttii mielellään myös kuksasta pitkän päiväretken päätteeksi.

Retkeilijän lasivalinta

Moni suosii retkeillessä erilaisia retkimukeja ja kuppeja. Klassinen kuksa toimii retkellä loistavasti, mutta viininystävälle on nykyään tarjolla myös kestäviä ja helposti mukana kulkevia viinilaseja. Testaa esimerkiksi jalattomat viinilasit Riedel O -sarjalta. Sarjan Riedel O to go –valkoviini- ja –punaviinilasit ovat pakkauksensa ansiosta täydellisiä retkilaseja. Näiden lasien tiedetään reissanneen rinkassa niin Lofooteilla kuin Suomen erämaassakin.

Lue lisää

TOP 5: Raikkaat kevätviinit

06.03.2024 Anna-Kaisa Karppinen + Kuva Shutterstock

Viinilehden Vuoden valkoviini on palkittu! Lumoava viini yllätti

04.03.2024 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Järjestä burger-bileet!

Kaupallinen yhteistyö

19.02.2024 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä