Kaupallinen yhteistyö

Viinilehden Vuoden roseeviini & rustiikkinen maalaissalaatti – täydellinen yhdistelmä!

Kaupallinen yhteistyö

05.07.2021 Viinilehden toimitus

Viinilehden Vuoden roseeviini, Zenato Rosé San Benedetto 2020, ei kaipaa ympärilleen kuin kesän, aurinkoa ja raikkaan maalaissalaatin. Nautitpa niistä laiturin nokassa, piknikillä tai grillijuhlissa, on makunautinto taattu.

Vuoden paras roseeviini

Herkullinen ja harmoninen, Viinilehden Vuoden roseeviiniksi 2021 valittu, Zenato Rosé San Benedetto 2020 on täynnä upeita makuja. Italialainen, perheomisteinen Zenato-viinitila on tunnettu tasaisesta laadustaan ja intohimostaan modernien, kuluttajaystävällisten viinien valmistukseen.

Valpolicellan alueella, Garda-järven läheisyydessä, kasvavat rypäleet saavat omintakeisen luonteensa järveltä nousevasta sumusta ja viileästä ilmasta. Viini on ronskin hapokas, mutta tasapainoinen, ja kypsän hedelmäinen.

Rosee + kesä = täydellinen yhdistelmä

Makumaailmaltaan herukkainen, hivenen yrttinen ja sitruksinen viini, aurinko ja raikas maalaissalaatti lohella ovat kesää parhaimmillaan. Valmista maalaissalaatti mökkipöytään tai tarjoile laiturin nokkaan, viilennä roseeviini hyvin ja siemaile ystävien kanssa aurinkoisista päivistä nauttien.

Maalaissalaatti ja paahdettu lohi

Viinilehden Vuoden roseeviini ja maalaissalaatti

4 annosta
gluteeniton, maidoton, munaton

Ainekset:

2 l vettä
2 dl merisuolaa
2 rkl sokeria
800 g lohifileetä
1 tl fenkolinsiemeniä
1 tl korianterinsiemeniä

Salaattikastike:

2 rkl vadelmaviinietikkaa
2 rkl Dijon-sinappia
1 tl suolaa
1 1/2 dl rypsiöljyä
1/2 dl oliiviöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa

Salaatti:

50 g (noin 1 dl) auringonkukansiemeniä
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
10 varhaisperunaa keitettynä
1 rs (200 g) herkkusieniä
1 friseesalaatti
1 rs vuonankaalia
1 pieni punasipuli (tai muutama varsi kevätsipulia)
1 nippu retiisiä
1 avomaankurkku
200 g neulapapuja ryöpättynä

Valmistusohje:

1. Mittaa kattilaan vesi, suola ja sokeri. Keitä, kunnes suola ja sokeri on liuennut. Jäähdytä liemi. (voit tehdä jo edellisenä päivänä)
2. Leikkaa lohi neljäksi palaksi. Nosta kalat kylmään liemeen, anna maustua vartti.
3. Nosta kalat liemestä ja kuivaa pinta.
4. Paahda maustesiemeniä pannulla. Jauha jäähtyneenä morttelissa.
5. Paista kaloja kuumalla pannulla nahkapuoli alaspäin, kunnes nahka on rapeaa. Käännä ja paista hetki. Kala saa jäädä kypsyydeltään roseeksi.
6. Kaada jauhetut maustesiemenet lautaselle. Dippaa kalat lihapuolelta mausteseokseen. Kääri kalat kelmuun. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti tai seuraavaan päivään.
7. Valmista salaattikastike. Mittaa kaikki kastikkeen ainekset pulloon, ravista sekaisin. Säilytä jääkaapissa. Ravista uudelleen juuri ennen tarjoilua.
8. Tee salaatti. Paahda siemeniin kuivalla pannulla väriä. Mausta suolalla ja mustapippurilla, anna jäähtyä.
9. Halkaise jäähtyneet, keitetyt perunat. Laita perunat kulhoon, kaada päälle noin 1/3 salaatinkastikkeesta. Nosta jääkaappiin maustumaan.
10. Puhdista ja halkaise herkkusienet. Paahda sienet kuivalla pannulla kypsiksi. Mausta sienet muutamalla ruokalusikallisella salaatinkastiketta, anna maustua jääkaapissa.
11. Pese ja kuivaa salaatti ja vuonankaali. Revi salaatti pieneksi.
12. Kuori ja suikaloi punasipuli. Viipaloi retiisit ja kurkku ohueksi.
13. Kokoa kaikki lohisalaattin ainekset yhdeksi isoksi salaatiksi tai annoslautasille. Kaada kastiketta salaatin päälle juuri ennen tarjoilua. Tarjoile maalaissalaatti lohen, rapean leivän ja Viinilehden Vuoden roseeviinin kanssa.

Lue lisää

Pinot Noir – tyylikkäitä viinejä kuohuviinistä punaviiniin

06.09.2021 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Mars metsään! 6 x paras retkiviini

05.08.2021 Viinilehden toimitus + kuva Ville Palonen

Laguiole-juusto on roseeviinin kaveri – 2 x juomasuositus

21.06.2021 Antti Uusitalo + Kuva Laura Riihelä