Kypsennetyt valkolihaiset kalat
Vaalealihaiset kalat ovat maultaan herkkiä ja kevyitä. Suosittelemme niille kevyempiä ja puhdaspiirteisiä valkoviinejä, joissa ei ole tammitynnyrikypsytyksen tuomaa karvautta. Jos kalojen lisukkeet tai kastikkeet ovat voimakkaita, lähde valitsemaan viiniä aterian voimakkaimman elementin kautta.
Kypsennetyt punalihaiset kalat
Rasvaisempien, punalihaisten kalojen seuraansuosittelemme joko tuntuvan särmikkäitä, hapokkaampia ja rotevia sekä tammettomia, kuivia valkoviinejä tai vaihtoehtoisesti juuri tammitynnyreissä kypsyneitä, leveitä, kermaisia, pähkinäisiä ja makean mausteisia, suutuntumaltaan raskaampia valkoviinejä.
Graavatut kalat
Graavatut kalat ovat aromeiltaan varsin puhdaspiirteisiä, vaikkakin kevyesti tai voimakkaammin suolattuja. Suosittelemme kevyitä tai keskitäyteläisiä, kuivia ja puolikuivia valkoviinejä.
Savustetut kalat
Savustus ja hiillostus tuovat kaloihin tiiviin aromikkuuden, joten viineiltäkin vaaditaan intensiivisempää luonnetta, etteivät ne jää ruoan jalkoihin. Savustuksen ja hiillostuksen tuoman karvaan maun vuoksi reilusti tammikypsytettyjä viinejä kannattaa välttää. Runsaat, puhdaspiirteisen hedelmäiset ja aromikkaat viinit ovat oiva valinta. Aromikkaalle ruoalle aromikasta viiniä.
Saint Clair Vicar's Choice Sauvignon Blanc Bubbles Brut 2019
Alkon tuotenro 1: