Drinkit

Helan går! Rapukauden ja kalapöydän tillisnapsi

19.07.2021 Viinilehden toimitus

Tillisnapsi on rapukauden ja kalapöydän herkullinen ruokahalun herättäjä ja palanpainike! Nauti snapsi jääkylmänä kalapöydän tarjottavien tai saksiniekkojen kera.

Tilli-sitruunavodka:

1 plo vodkaa
1/2 puntti tilliä
kahden sitruunan kuoret

Pese sitruunat ja kuori ne. Poista veitsellä valkoinen, kitkerä osa kuoresta. Nypi tillit astiaan ja lisää sitruunan kuoret ja vodka.
Uuta kannellisessa astiassa jääkaapissa vuorokausi. Uuttamisen jälkeen siivilöi vodka tiheän siivilän läpi takaisin pulloon. Säilytä kylmässä.

Tillisnapsi:

3 cl tilli-sitruunavodkaa
1 cl kuivaa vermuttia
1 cl Pikkelikurkkujen lientä

Mittaa ainekset hämmennyslasiin ja hämmennä jäiden kanssa kylmäksi. Siivilöi laseihin, koristele sitruunankuoren palalla tai tillillä. Nauti tillisnapsi aperitiivina tai ruokasnapsina kalojen tai rapujen kera.Voit tehdä tillisnapsin myös valmiiksi pulloon ja säilyttää jääkaapissa. Jos haluat snapsista erityisen kylmän, käytä se pakkasessa ennen tarjoilua.

Tillisnapsi

 

Lue lisää

Rapu rallaa! 3 x rapuviini

26.07.2021 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Kesän parhaat kalaviinit TOP 7

01.07.2021 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Ei mikään roskakala – särjen syöminen on ekoteko!

11.05.2021 Teksti ja kuvat Ville Palonen, resepti Elisa Johansson + ruokakuva Laura Riihelä