Kaupallinen yhteistyö

Call your X-Bergs – kasvomaski-vapaa makumatka Saksan viinialueille!

Kaupallinen yhteistyö

19.07.2021 Viinilehden toimitus

Joko fanitat X-Bergejä? On nimittäin vain kahdenlaisia ihmisiä: niitä, jotka pitävät näistä saksalaisista laatuviineistä ja niitä, jotka eivät vielä ole niihin tutustuneet. Pidä huoli, että kuulut pian ykkösryhmään tilaamalla itsellesi kokoamamme maistelulaatikon.

“Saksa on p*@#a maa”, sanoi eräskin suomalainen keihäänheiton MM-finaalissa Stuttgartissa vuonna 1993, mutta viinilasin ääressä näitä sanoja ei tässä järjestyksessä ole koskaan kuultu. Saksalaiset viinit ovat valloittaneet viininystävien sydämet ympäri maailman eikä suotta. Saksalainen huippulaatu, lukuisat mielenkiintoiset viinialueet, laaja lajikekirjo ja erittäin taitavat viinintekijät ovat kombo, jolta voi odottaa vain hyvää.

X-Berg-sarjan punaisena lankana on esitellä huippuviinintekijöitä Saksan mielenkiintoisimmilta viinialueilta.

Saksaa viinimaana voi olla aluksi hieman vaikeita ymmärtää – varsinkin, jos maan viineihin perehtyy ensi kertaa viinihyllyjen välissä. Saksalaisten viinitilojen ja -tarhojen nimet kun muistuttavat usein pituudeltaan enemmän vuokrasopimusta kuin viinipullon etiketissä komeilevaa perhetilan nimeä.

Toisin on Viinitien X-Berg-viineissä. Niissä voit jättää kryptiset etikettimerkinnät huoletta kielitieteilijöille ja keskittyä itse asiaan eli hyvään viiniin. Kiinnitä siis turvavyösi ja lähde kanssamme makumatkalle Saksan mielenkiitoisimmille viinialueille.

Herkullista pinot noiria Pfalzista

X-Berg-sarjan Pinot Noir – ja Pinot Noir Rosé -viinin takana on todella kovan luokan huippunimi eli Friedrich “Fritz” Becker Pfalzin alueelta. Hänen ykkös-pinot noirinsa on valittu yhdeksänä vuonna Saksan parhaimmaksi – saavutus, johon vain äärimmäisen harva viinintekijä pystyy koskaan. Fritz siis tuntee suositun lajikkeen läpikotaisin ja osaa valmistaa siitä herkullisen raikkaita, makuprofiililtaan ylivertaisen hyviä ja maukkaita viinejä. (Mies muuten harrasti nuorempana taistelulajeja ja nostaa nykyisin penkistä yli 150 kiloa. Hän tekee viiniä suurella intohimolla – kuten raskaansarjan viinintekijän kuuluukin.)

X-Berg Pinot Noir -punaviiniä sekä X-Berg Roséta voi hyvällä syyllä kutsua ruokapöytien ykköstykeiksi, sillä molemmat viinit ovat todella monikäyttöisiä ja maistuvat niillekin vieraille, jotka kaipaavat yleensä lasiin valkoviiniä. Tulet huomaamaan, että pullo tyhjenee ruokalajien välissä ennätysvauhtia.

Huippusilvaneria Rheinhessenistä

Laadukkaan saksalaisen rieslingin maisteluun ei ikinä kyllästy – usko pois olemme yrittäneet – mutta, jos mielesi tekee tutustua Saksan valkoviinitarjontaan monipuolisemmin, maasta löytyy paljon muutakin herkullista kulauteltavaa. Hyvän vaihtoehdon tarjoaa X-Berg-perheen uusin tulokas X-Berg Organic Silvaner, joka on kotoisin ikoniselta Rheinhessenin viinialueelta.

X-Berg Organic Silvaner -valkoviinin takana ovat Carolin Spanier ja hänen miehensä Oliver. Pariskunta luotsaa Kühling-Gillotin ja Battenfeld Spanierin perhetiloja ja on Rheinhessenin alueen luomutuotannon uranuurtajia. Heidän viininsä tunnetaan korkeasta laadustaan, joten ei siis ihme, että pariskunta onkin valittu mm. Vuoden viinintekijöiksi Saksassa.

Viinitien yhdessä Carolin kanssa suunniteltu X-Berg Organic Silvaner säväyttää viehättävän hedelmäisellä makuprofiilillaan. Viinin eloisa ja pirteä happorakenne saa veden herahtamaan kielelle. Raikas silvaner onkin omimmillaan kala- ja äyriäisruokien sekä kesäisten salaattien kyljessä.

Rapeaa rieslingiä Rheingausta

Ja totta kai kokoamastamme X-Berg-maistelupaketista se rieslingkin löytyy! (Voiko joku edes kuvitella saksalaista viinilajitelmaa ilman maan ikonisinta rypälelajiketta?)

X-Berg Riesling on jo saavuttanut suuren suosion, eikä ihme, sillä viini on syntynyt Rheingaun viinitähden Markus Lundénin pätevissä käsissä. Rheingau ja eritoten Riesling-lajike vaativat viinintekijältä tarkkuutta, kärsivällisyyttä sekä teräksiset reisilihakset, sillä Rheingaun jyrkillä viinitarhoilla työskentely käy kovasta kuntoilusta.

Suomalaisten rakastama riesling onkin virtaviivainen ja sähköisen hapokas valkoviini, joka saa makunystyrät iskemään kipinää. Nauti sellaisenaan tai tarjoa kala- ja äyriäisruokien kanssa hyvin viilennettynä.

X-Bergin viinintekijöille viini ei ole vain juoma eikä se ole elämäntapa. Viini on elämä. Piste. Vaikka viinialueet ja viinintekijät vaihtelevatkin, niin X-Bergin punainen lanka näkyy (ja maistuu) puhdaspiirteisenä ja korkealaatuisena viininä, joka alleviivaa Saksan monipuolisuutta viinimaana.

Sitten vain nauttimaan!

Viinikellari.comissa myytävä X-Berg-maistelulaatikko on kuin nestemäinen “maistelumenu” ja loistava tuliainen kaveriporukan illanistujaisiin! Klikkaa itsellesi viiniboksi ja vie ystäväsi makumatkalle Saksan viinialueille. Osta viinilaatikon täydeltä saksalaisia herkkuja täältä.

X-berg

Viinikellari.com on laadukkaiden viinien viinikauppa. Sen kautta ostamasi tuotteet sisältävät aina kaikki Suomen verot ja viranomaismaksut sekä Suomen arvonlisäveron 24 %.

Lue lisää

Tulvan jälkeen – Saksan tulvat Ahrin viinialueella

22.09.2021 Mika Vanne + kuva shutterstock

Suomalaiset viinintekijät maailmalla: Toni Immanen – viinintekijä Pfalzista

16.06.2021 Viinilehden toimitus

Suomalaiset viinintekijät maailmalla: Petra Kujanpää – rieslingiä ja natuviinejä Moselista

16.06.2021 Viinilehden toimitus