viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Tilausvalikoiman kuohuviinit
Top-viinit

Epätyypillisten viinimaiden helmet – 3 x kuohuviini viinifiilistelijälle

21.06.2021 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Argentiina, Bulgaria ja Venäjä – ei niitä tyypillisimpiä kuohuviinimaita, vai mitä? Nämä viinit ovat hyviä esimerkkejä siitä, että viinejä kannattaa maistella myös epätyypillisistä viinimaista – muuten upeat, piilotetut viinihelmet menevät ohi suun. 

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Hyviä kuohuviinejä tulee ympäri maailmaa. Näillä kolmella voit yllättää kokeneemmatkin viininmaistajat.

Chateau Tamagne Select Blanc Brut 2019

Venäjä, Tilausvalikoima 920773, 12,49 €

Puhdaspiirteisen hedelmäinen, hillitty tuoksu, jossa omenaa, päärynää ja hunajamelonia. Kuiva, tuoksun eloisat aromit toistava, maku on kypsän hedelmäinen. Viinissä on lisäksi sitruksisuutta, kainoa rusinaisuutta ja mineraalisuutta. Pirteät kuplat korostavat hapokkuutta ja antavat viinille ryhtiä. Jättää hieman suuta supistavan, mutta veden kielelle nostattavan jälkivaikutelman.

Ruoka: Vaalealihaiset kalaruoat, äyriäiset ja raikkaat salaatit.

Villa Yustina Rose Brut 2017

Bulgaria, Tilausvalikoima 947985, 19,78 €

Hieman kehittynyt, avoin, paahtoleipäinen, positiivisessa mielessä hiivainen tuoksu, jossa on uuniomenaa ja herukoitakin. Kuiva, tuoksun aromit toistava maku on sekin hieman kehittynyt. Viinissä on lisäksi yrttisiä, mineraalisia ja sitruksia sävyjä. Ryhdikäs hapokkuus, kevyesti suussa tuntuvat tanniinit ja kuplat tekevät suutuntumasta melko särmikkään ja napakan. Viini jättää pitkän ja yrttisen jälkivaikutelman.

Ruoka: Grillattu tai paistettu vaalea liha. Myös täyteläiset pastat ja salaatit.

Bianchi Brut

Argentiina, Tilausvalikoima 911557, 14,62 €

Avoin, kypsää omenaa, persikkaa, hentoa paahteisuutta ja kermaisiakin sävyjä tarjoileva tuoksu. Viiniä sävyttävät lisäksi kaino, makea mausteisuus. Kuiva, mutta hedelmäinen maku seuraa tuoksun aromimaailmaa. Viinistä voi lisäksi aistia tuntuvaa sitruksisuutta ja yrttisiä vivahteita. Melko rotevakin suutuntuma ryhdittyy entisestään kuplien ja greippisen hapokkuuden myötä. Viini jättää kevyesti suuta supistavan ja kainosti paahteisen jälkivaikutelman.

Ruoka: Runsaat, punalihaiset kalaruoat hapokkaiden kastikkeiden kera. Myös selkeämakuinen vaalea liha.

Lue lisää

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Kupliva kevät – pruuvissa neljä persoonallista pét natia

04.03.2024 Aino Tuomikoski

Avaa viinipullo tyylillä! Näin korkkaat pikkujoulut

22.11.2023 Video Splendido Food + Kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä