viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Koivunmahla
Drinkit

Koivunmahla on erinomainen pohja alkoholittomille kesäjuomille

03.05.2021 Elisa Johansson + Kuva Laura Riihelä

Maistuisiko mahla? Koivut tuottavat keväisin monikäyttöistä nestettä, jonka hyviin vaikutuksiin uskovat niin allergikot, kosmetiikkateollisuus kuin nautiskelijatkin.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Koivunmahla – elämän eliksiiriä ja kesäjuomia

Koivunmahla virtaa puun juurista oksiin ennen lehtien puhkeamista ja paras aika mahlan juoksuttamiseen on huhtikuun puolivälistä toukokuun puoliväliin. Koivun mahla mielletään virkistävänä, terveellisenä ja jopa parantavana juomana, vaikkakin se on 99-prosenttisesti vettä. Koostumuksesta yksi prosentti on glukoosia, fruktoosia, erilaisia hedelmähappoja ja hivenaineita.

Kautta historian koivumahlaa on käytetty luonnonlääkkeenä ja -juomana, nykyään sitä hyödynnetään myös kosmetiikkateollisuuden raaka-aineena. Mahlan nauttiminen saattaa auttaa koivun siitepölyallergiaan, lisätä vastustuskykyä ja Keski-Euroopassa sitä käytetään myös kehon puhdistukseen kuona-aineista. Tieteellistä näyttöä mahlan terveysvaikutuksista ei kuitenkaan vielä ole.

Koivumahla on joka tapauksessa erinomainen janojuoma ja miedon makunsa ansiosta mainio pohja alkoholittomille kesäjuomille, joita voi maustaa makunsa mukaan.

Kaupunkilaiskuluttajien iloksi koivumahlaa myydään luontaistuote- ja ruokakaupoissa valmiiksi pullotettuna, hyvin säilyvänä versiona. Jos valutat mahlaa itse, kysy maanomistajalta lupa. Mahlan kerääminen ei kuulu jokamiehenoikeuksiin.

nordickoivu.fi

Lue lisää

5 x tyylikäs viini kauden juhliin

02.04.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Negroni sbagliato – trendikäs klassikko

14.02.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Laura Riihelä

Kannucocktailit: Limoncello Spritz ja Italialainen jäätee

16.06.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä