Drinkit

Terassikauden raikkain drinkki on inkiväärinen valkkaritonic

27.04.2021 Viinilehden toimitus

Kun aurinko porottaa, on aika kaivaa terassikalusteet varastosta. Kevätauringon paahtaessa maistuu matala-alkoholinen, kevyt ja raikas valkoviinicocktail. Muscat-rypäleestä valmistettu valkkari on aromaattinen ja kevyen mausteinen. Viinin lisäksi drinkki saa tujauksen inkivääriä ja sitruunaa ja se pidennetään laadukkaalla tonicilla.

valkoviinicocktail

Inkiväärinen valkkaritonic

2 cl sitruunamehua
2 cl inkiväärisiirappia (ohje alla)
8 cl kuivaa muscatia (esim. Wolfberger Muscat 2019)
8 cl tonicia (esim. Fever Tree)

Mittaa raaka-aineet korkeaan lasiin ja hämmennä hieman lusikalla sekaisin. Koristele sitruunan kuorella.

Inkiväärisiirappi:
Noin viiteen juomaan

10 g inkivääriä kuorittuna
1 dl taloussokeria
1 dl vettä

Mittaa kattilaan vesi ja sokeri, kiehauta. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut veteen. Lisää kuorittu ja pilkottu inkivääri ja anna kiehua keskilämmöllä 10 minuuttia. Siivilöi inkivääri pois ja jäähdytä siirappi.

Voit tehdä siirappia myös isomman satsin, sillä se säilyy hyvin jääkaapissa puhtaassa, kannellisessa astiassa tai pullossa.

 

 

Vastaavia artikkeleita

Koivunmahla on erinomainen pohja alkoholittomille kesäjuomille

03.05.2021 Elisa Johansson + Kuva Laura Riihelä

Aromaattinen Muscat on sesongin must have -rypäle!

27.04.2021 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Lasissa riesling ja lautasella parsaa – katso parhaat kombot!

27.04.2021 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock