viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
paras samppanja
Top-viinit

Valitse paras samppanja loppuvuoden juhliin!

07.12.2020 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Valitsimme Alkon tilausvalikoimasta kolme loppuvuoden juhlakauteen sopivaa samppanjaa. Valitse näistä hyvä samppanja juhlaan kuin juhlaan!

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Robert Barbichon 4 Cepage Reserve Champagne Brut

Alkon numero 915258, 53,66 €

Avoimen aromikas tuoksu, jonka hedelmäisistä piirteistä tulee mieleen keltainen omena, persikka, pähkinä, kaino kermaisuus ja hento paahteisuus. Maku on kuiva ja toistaa tuoksun aromit. Viinissä on lisäksi hieman omenan kotaa, mineraalisuutta ja sitruksisia vivahteita. Hieman kehittynyt kokonaisuus saa ryhdin tuntuvasta hapokkuudesta ja sitä korostavista kuplista. Jälkivaikutelma on suuta supistava ja sitruksinen.

Ruoka: Paistetut kalat ja äyriäiset hapokkaiden kastikkeiden kera.

Pierre Paillard Les Maillerettes Grand Cru Blanc de Noirs Champagne Extra Brut 2014

Alkon numero 925851, 69,71 €

Kypsän hedelmäinen, melko leveä tuoksu, jossa on punaista omenaa, hentoa vadelmaa, punaisia metsämarjoja, yrttejä sekä paahteisia ja pähkinäisiä sävyjä. Kuiva maku on runsas ja toistaa tuoksua. Maussa on erityisesti puolukan ja karpalon aromeja. Suutuntumaltaan varsin roteva maku saa napakkuutta reilusta hapokkuudesta ja kevyesti suuta kuivattavasta tanniinisuudesta. Jälkivaikutelma on pitkä, särmikäs, yrttinenkin ja nostaa reilusti veden kielelle.

Ruoka: Paistetut vaaleat liharuoat ja kermaiset pastat.

Pierre Peters Grand Cru Millésimé Champagne Brut 2013

Alkon numero 928417, 70,06 €

Viehättävän hedelmäinen, aavistuksen kehittynyt, tyylikkään moniulotteinen tuoksu. Tuoksun kypsän omenaiset, persikkaiset, sitruksiset ja mineraaliset vivahteet saavat monipuolisuutta hennosta paahteisuudesta, makeasta mausteisuudesta sekä kermaisesta, jopa kukkaisesta aromikkuudesta. Maku on kuiva ja toistaa tuoksua. Reilu hapokkuus ja sitä korostavat tyylikkäät kuplat tekevät suutuntumasta napakan. Jälkivaikutelma on mineraalinen ja nostaa reilusti veden kielelle.

Ruoka: Paistetut tai grillatut kalat ja äyriäiset sekä hapokkaat kastikkeet. Herkullinen aperitiivi.

Lue lisää

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Välipäivän pastat – hyödynnä joulupöydän jämät!

21.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuvat Elvi Rista

Alkon talviuutuudet

12.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä