Kaupallinen yhteistyö

Täyteläinen punaviini ja juustolautanen – täydelliset kumppanit!

Kaupallinen yhteistyö

14.12.2020 Viinilehden toimitus

Don David Malbec Reserve 2018 on juuri se kauan kaivattu juustolautasen kumppani! Mehevä ja marjaisen hillomainen punaviini on koville ja suolaisille juustoille se, mitä samppanja on mansikoille tai ostereille.

Juustolautanen ja lasillinen täyteläistä punaviiniä – ah, siinäpä joulunajan herkullisin yhdistelmä.  Täyteläinen Don David Malbec Reserve 2018 sopii erityisen hyvin kypsytetyille, suolaisille juustoille, jotka tuovat mehevän viinin kypsän hedelmäisyyden herkullisesti esiin. Valitse juustolautaselle vanhaa goudaa, comtea ja pitkään kypsytettyä manchegoa.

5 vinkkiä: juustolautanen viinin mukaan

Juustolautanen ja Don David Malbec Reserve

1. Jos tarjoat vain yhtä viiniä, valitse tyyliltään samanlaisia juustoja. Don David Malbec Reserve 2018 -viinin kanssa sopivat erityisen hyvin erilaiset kovat, kypsytetyt ja suolaiset juustot.

2. Kun haluat tarjota pientä naposteltavaa viinilasin kylkeen tai juustot nautitaan aterian päätteeksi, varaa juustoja yhteensä 150 g ruokailijaa kohden.

3. Ota juustot ajoissa jääkaapista ja avaa kääreet. Juustojen maut ja aromit tulevat parhaiten esiin, kun ne ovat lähes huoneenlämpöisiä. Punaviinit taas ovat parhaimmillaan 16–18 asteisina tarjoiltuina, joten viilennä viiniä noin puoli tuntia jääkaapissa ennen tarjoilua.

4. Leikkaa juustot erimallisiksi suupaloiksi tarjoilulautaselle tai ota paloja pienellä piparimuotilla. Tarjoile juustojen ja viinin kanssa rapeakuorista leipää ja suolaisia keksejä. Erilaiset antipastot – kuten ilmakuivattu kinkku, aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit – maistuvat juuston ja viinin kanssa ja tuovat väriä juustolautaselle.

5. Pähkinät ja mantelit ovat klassinen lisuke juustolle ja viinille. Tarjoa ne sellaisenaan tai paahda uunissa niihin kaunis väri ennen tarjoilua. Suolaa halutessasi.

Vinkki: Ole varovainen hillojen ja tuoreiden hedelmien kanssa. Vaikka ne ovat herkullisia juustojen kanssa, ne ovat aina haastavia viinille. Viinin tulisi olla makeampi kuin yksikään lisuke, muuten viinin aromit kärsivät.

Lue lisää

Kalimotxo – punaviinicocktailin uusi nousu

22.09.2021 Viinilehden toimitus

Barolo, Barbaresco ja muut upeat, italialaiset nebbiolot

20.09.2021 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Pippurisen mausteinen syrah on riistakauden kruunaamaton kuningas

16.09.2021 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock