Kaupallinen yhteistyö

Rennon viini-illan salaisuus on superhelppo nyhtöleipä ja herkullinen viini

Kaupallinen yhteistyö

11.11.2020 Viinilehden toimitus

Suosikkiresepti nyhtöleipä on espanjalaisen Marqués de Cáceres Verdejo 2019 -valkoviinin kanssa tarjottuna kuin pikamatka kesään ja Espanjan aurinkoon. Rapea ja mehevä nyhtöleipä valmistuu hetkessä. Ystävät koolle, musiikki soimaan, leipä uuniin, viinit lasiin ja viini-ilta voi alkaa.

”Viinissä on herukkaa, omenaa, yrttisyyttä ja sitruksisuutta. Maku on kuiva ja toistaa tuoksun aromit. Viinissä on lisäksi karviaista, mineraalisuutta ja vihreää omenaa. Raikas tuulahdus kesää talven keskellä.”

Viime kesän suosikkiviini Marqués de Cáceres Verdejo 2019 vie sinut makumatkalle Espanjan aurinkoon. Marqués de Cáceres Verdejo on Marqués de Cácere -viinitalon vegaaninen viini ja se on valmistettu Ruedan alueen alkuperäislajikkeesta Verdejosta. Verdejosta valmistetut viinit ovat vihertävä aromisia, kukkaisia, kiivihedelmäisiä ja intensiivisiä – ja omiaan pieneen kesäfiilistelyyn keskellä pimeintä syksyä. Viilennä viini hyvin, noin 10-12 asteiseksi, ja nauti helpon ja herkullisen nyhtöleivän kera.

Viini-illan hitti: nyhtöleipä

Nyhtöleipä ja verdejo

1 leipä, noin 6 henkilölle
kasvis, munaton
15 min + 10 min paistamiseen

Ainekset:

1 rapeakuorinen leipä
*
Täyte:
1 valkosipulinkynsi
100 g voita
1 ruukku persiljaa
200 g juustoraastetta (mozzarella)

Valmistusohje:

1. Valmista täyte. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna myös persilja.
2. Sekoita valkosipuli- ja persiljasilppu ja puolet juustoraasteesta pehmeän voin sekaan.
3. Leikkaa leipää kuin leikkaisit siitä viipaleita mutta älä paina veistä loppuun asti, vaan jätä viipaleet pohjasta kiinni leipään. Käännä leipää 90-astetta leikkuulaudalla ja leikkaa samanlaisia viiltoja toiseen suuntaan.
4. Täytä leivän kolot yrttivoilla teelusikan tai voiveitsen avulla. Ripottele viiltoihin ja leivän pintaan loput juustoraasteesta.
5. Paista leipää 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä.
6. Tarjoile lämpimänä. Nyhdä haarukalla tai käsin leivästä paloja ja nauti viinin kanssa.

Marqués de Cáceres – riojalainen viinitalo ranskalaisilla perinteillä

Nyhtöleipä ja verdejo: viini-ilta voi alkaa

Marqués de Cáceres -viinitalo on vuonna 1970 perustettu riojalainen, ja sittemmin myös Ruedaan levittäytynyt, perheomisteinen viinitila. Marqués de Cáceres alkoi ensimmäisenä viinitilana Riojassa valmistaa viinejä ranskalaiseen tyyliin. Opit oli saatu tilan perustajan Enrique Fornerin Ranskan Bordeaux´ssa sijaitsevalta grand cru -sukutilalta.

Nyhtöleipä ja verdejo: viini-ilta voi alkaa

Marqués de Cáceresin viinit ovat korkeatasoisia, uudentyylisiä Rioja-viinejä, joissa korostuu hedelmäisyys ja raikkaus perinteisen tammen sijaan. Viinitilaa johtaa nykyään Enriquen tytär Christina Forner. Riojan alue ja Marqués de Cáceres ovat tunnettuja punaviineistään. Tuodakseen valikoimaan raikkaita valkoviinejä, Christina hankki Verdejon viljelyä ja valkoviinin valmistusta varten tarhoja myös Ruedan alueelta Edspanjasta. Tänä vuonna 50 vuotta täyttävä viinitalo on kansainvälistynyt vauhdilla ja palkittuja viinejä myydään jo yli 140 maassa.

verdejo ja nyhtöleipä: viini-ilta on valmis

Vastaavia artikkeleita

Kaipaatko ulkomaille? Tämä ruokamatka vie sinut Euroopan ympäri

07.05.2021 Ruoka Henri Alén + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Tyyli Juuli Hakkarainen + Kuvat Sami Repo

Nyt suunnataan Iberian niemimaalle! Espanjalaiset valkkarit valloittavat

07.04.2021 Ulla Häkkinen + kuva Jussi Kaakinen ja Shutterstock

Jaakko Heinimäki: Onneksi Karthagoa ei hävitetty kokonaan

07.10.2020 Jaakko Heinimäki