Kaupallinen yhteistyö

San Michele a Torri Chianti Colli Fiorentini – Viinin tarina

Kaupallinen yhteistyö

01.10.2020 Viinilehden toimitus

San Michele a Torri Chianti Colli Fiorentini on italialaisen illallisen päätähti. Se sopii niin tryffelirisoton kuin vasikanmaksan kaveriksi, mutta loistaa myös itsekseenkin. Mikä tämä herkullinen viini on ja mistä se tulee? San Michele a Torri -viinitilan johtaja Leonardo Francalanci kertoo tarinan viinin takaa.

Miten San Michele a Torri Chianti Colli Fiorentini sai alkunsa ja mikä viinin tarina on?

”Viinitilamme on aina sijainnut Chiantissa, Colli Fiorentinin ala-alueella. Viinitilamme tuottaa lähtökohtaisesti 9 000 kilogrammaa rypäleitä hehtaaria kohden ja viini on valmista jakeluun aina seuraavan vuoden syyskuussa. San Michele a Torri Chianti Colli Fiorentini edustaa täydellisesti tilaamme ja alueen viininvalmistusperinteitä. Viinissä yhdistyy meille tärkeät henkilökohtaiset filosofiat ja maan ja alueen vahva identiteetti.”

Chianti

Mihin viinipullon mielenkiintoinen etiketti viittaa?

”Fattoria San Michele a Torri nimi juontaa juurensa San Michele a Torrin kylään. Torri, eli tornit italiaksi, viittaa keskiaikaiseen San Michelen kukkulalla sijainneeseen linnaan, joka tuhoutui suurimmaksi osaksi vuonna 1324 lordi Castruccio Castracanin toimesta.

Nimi luo vahvan yhteyden alueeseen, territorioon ja perinteisiin ja siitä syystä arkkienkeli Mikaelin kuvaa päätettiin käyttää viinitilan logona, sekä San Michele a Torri Chianti Colli Fiorentini -viinin etiketissä. Uffizi-palatsin taidegalleriassa sijaitsevan arkkienkeli Mikaelin kuva on  firenzeläisen taidemaalari Francesco Botticinin käsialaa.”

Millainen historia viinitilalla on?

San Michele a Torri Chianti Colli Fiorentini Viinitila

”San Michele a Torrin kylällä on pitkä historia viininviljelyssä ja -valmistuksessa. Tilan huvila on ollut olemassa jo 1500-luvulta asti ja tiettävästi jo 1800-luvulla se on ollut viinin ja oliiviöljyn tuotantokeskittymä. Nykyinen omistaja, Paolo Nocetini, osti tilan vuonna 1987 tavoitteenaan yhdistää kaikki huvilaa ympäröivät maat – jotka oli aikojen saatossa myyty – ja palauttaa tila täyteen loistoonsa. Tänä päivänä maata on yhteensä 600 hehtaaria, joista 65 hehtaaria on viiniviljelmiä, 65 hehtaaria oliivipuita, 40 hehtaaria vilja- ja palkokasviviljelmiä, metsää, sekä alue vapaana tilalla eleleville Cinta Senese -rotuisille porsaille.

Me uskomme, että luonnonmukaisten tuotteiden käyttäminen ja biologisen tasapainon ja biodiversiteetin kunnioittaminen on perusta kestävälle ja laadukkaalle maataloudelle. Luomuruoan ja -tuotteiden käyttö on tietoinen valinta kestävää tulevaisuutta varten. ”

Millaisia viinejä viinitilalta tulee?

San Michele a Torri Chianti Colli Fiorentini

”Viinitilamme tuottaa vastuullisesti tuotettuja viinejä jotka tuovat esille alueen terroiria ja luonteenpiirteitä parhaalla mahdollisella tavalla. Ilmasto ja maaperä luovat olosuhteet chiantin tyypilliselle makuprofiilille. Suurin osa viineistämme valmistetaan paikallisista rypäleistä: Sangiovesestä, Canaiolosta, Ciliegiolosta, Colorinosta yms. Luonnonmukaisen viljelyn vuoksi rypäleemme ovat laadultaan erinomaisia, terveitä ja maukkaita. ”

Mikä on parasta San Michele a Torri Chianti Colli Fiorentini 2019 -viinissä?

”Parasta viinissä on sen yksinkertaisuus, raikkaus ja monimuotoisuus. Intensiivisen hedelmäinen viini on kuitenkin pehmeä, yhdistettynä eläväiseen raikkauteen ja miellyttäviin tanniineihin. Sen monimuotoisuuden vuoksi se sopii monille ruoille aina alkuruoista pääruokiin.”

Katso viinille sopiva italialainen illallinen!

Vastaavia artikkeleita

Toscanan tunnelmaa syysviikonloppuun

Kaupallinen yhteistyö

01.10.2020 Viinilehden toimitus

Italialainen illallinen, per favore!

Kaupallinen yhteistyö

01.10.2020 Viinilehden toimitus

Marja Hintikka – Ihailen Italialaista ruokakulttuuria

20.05.2020 Pirjo Houni + Kuva