Kaupallinen yhteistyö

Neljän tähden valkoviini ja syksyn herkullisin sienipasta

Kaupallinen yhteistyö

17.09.2020 Viinilehden toimitus

Sienisesongin herkullisin pastaillallinen valmistuu suppilovahveroista ja Leyda Garuma Vinyard Sauvignon Blancista. Voit käyttää pastaan sienimetsän tuoreita umamipommeja tai edellisen sadon kuivattuja suppiksia. Pastan täydellinen kumppani on chileläinen, aromaattinen, sitruksinen ja veden kielelle nostava sauvignon blanc – joka nautitaan sopivan viilennettynä.

”Keskitäyteläinen, kuiva maku on vihertäväsävytteinen ja rehevän aromaattinen. Viinin pirteä sitrusmainen hedelmähapokkuus nostaa veden kielelle ja tuo kokonaisuuteen eloisuutta.”

Tämän neljän tähden, kuivan ja aromaattisen Leyda Garuma Vinyard Sauvignon Blanc 2019 -viinin on tuottanut Viña Leyda -viinitalo, joka on yksi Chilen palkituimmista. Neljän kilometrin päässä Tyynestä Valtamerestä sijaitsevat viinitarhoilla kasvaa aromaattisen Sauvignon Blancin lisäksi Pinot Noir –  ja Riesling-rypäleitä. Merellisessä, viileässä ilmastossa kasvaneista rypäleistä syntyy raikkaita ja tasapainoisia viinejä.

Viinissä voit aistia Tyynen Valtameren ilmaston viinille tarjoaman luontaisen hapokkuuden. Viini on parhaimmillaan viilennettynä 7-10 asteeseen ja se maistuu syksyisen suppilovahveropastan kanssa.

Suppilovahveropasta

Leyda Garuma Sauvignon Blanc ja Suppilovahveropasta

Ainekset:

4 annosta
*
250 g (6-7 dl) suppilovahveroita tai 25 g kuivattuja
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
3 rkl voita
1/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 prk (150 g) ranskankermaa
1 rkl Dijon-sinappia
1 ruukku lehtipersiljaa
4 rkl (50 g) saksanpähkinöitä
*
Lisäksi:
2 pkt (á 250 g) tuorepastaa

Valmistusohje:

1. Putsaa ja pilko sieniä tarvittaessa hieman pienemmiksi. Jos käytät kuivattuja sieniä (25 g), liuota niitä vedessä, valuta, pilko ja käytä.
2. Kuori ja hienonna sipulit.
3. Kuullota sipulit voissa pannulla. Lisää sienet ja paista, kunnes neste on haihtunut. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsä pasta.
5. Sekoita ranskankerma ja sinappi, lisää seos sienien sekaan. Sekoita sieniseos ja pasta.
6. Annostele pasta lautasille ja ripottele pinnalle runsaasti hienonnettua lehtipersiljaa sekä hieman rouhittuja saksanpähkinöitä.
7. Tarjoile Leyda Garuma Vinyard Sauvignon Blanc 2019 kera.

Leyda Garuma Vinyard Sauvignon Blanc ja suppilovahveropasta

Vastaavia artikkeleita

Italialainen illallinen, per favore!

Kaupallinen yhteistyö

01.10.2020 Viinilehden toimitus

Sienisadon suosikkiviinit

14.09.2020 Viinilehden toimitus

Rapukauden maistuvin rapukeitto ja vivahteikas uutuus-riesling – rapujuhlat voivat alkaa!

Kaupallinen yhteistyö

06.08.2020 Viinilehden toimitus