Top-viinit

3 x syksyn parhaat pinot noir -viinit

09.09.2020 Antti Rinta-Huumo + Kuva Laura Riihelä

Syksyn ja ruskan innoittamana poimimme Alkon tilausvalikoimasta kolme hyvää pinot noir -viiniä.

Giant Steps Pinot Noir 2017, Australia, 949197, 16,98 €

Pinot Noir

Alkoon >>

Tuoksu on viehkeän tyylikäs,marjainen ja erittäin moniulotteinen. Siinä on kirsikkaa, punaherukkaa, makeaa puolukkaa sekä orastavan nahkaisia ja yrttisiäkin vivahteita. Kevyt, mutta hyvin syvä ja aromeiltaan intensiivinen maku seuraa tuoksun aromeja. Suuntuntuma on erittäin eloisa. Maku saa ryhtiä kirsikkaisesta hapokkuudesta, joka kantaa makua erittäin pitkään, veden kielelle nostattavaan, kukkaiseen jälkivaikutelmaan.

Ruoka: Selkeämakuiset, tyylikkäät ruoat vaaleasta lihasta. Myös sienirisotto.

Pinot Noir 11/X 2016, Espanja, 923847, 29,98 €

Pinot Noir

Alkoon >>

Hieman kehittynyt, kypsän marjainen, punaherukkaa, mustaherukkaa ja hapankirsikkaa muistuttava tuoksu, jossa on hennon yrttisiä, mausteisia ja kukkaisiakin sävyjä. Keskitäyteläinen maku toistaa tuoksun aromit. Viinissä on lisäksi tuntuvaa paahteisuutta, nahkaisuutta ja hennosti kahvia. Reilu hapokkuus ja kevyesti suuta kuivattavat tanniinit tuovat kokonaisuuteen ryhtiä. Viini jättää hieman särmikkään, savuisenkin, puolukkaa muistuttavan jälkivaikutelman.

Ruoka: Tummat linturuoat ja tiivismakuiset kastikkeet. Myös haudutetut, yrttiset pataruoat.

Rieflé Lieu-Dit Strangenberg Pinot Noir 2017, 911663, 34,89 €

Pinot Noir

Alkoon >>

Herkullisen marjainen, kypsää kirsikkaa, mansikkaa, vadelmaa ja kypsiä metsän punaisiakin vivahteita tarjoileva, tyylikäs tuoksu. Keskitäyteläinen, tuoksun aromit tarkasti toistava maku. Siinä on lisäksi hapankirsikkaa, vienoa paahteisuutta, monipuolisen yrttistä vivahdetta – myös lähes hillomaisen makeita sävyjä. Herkullinen hapokkuus antaa makuun ryhtiä ja kantaa kokonaisuutta tasaiseen, mutta eloisaan ja tyylikkääseen, kirsikkaiseen, hennon nahkaiseen – ja jännittävästi kukkaiseenkin jälkivaikutelmaan.

Ruoka: Selkeämakuiset vaaleat liharuoat ja tummat riistalinnut.

Lehden numerossa 7/2020 mainittu Neiss Glockenspiel Spätburgunder 2014 on poistunut Alkon tilausvalikoimasta ennen lehden ilmestymistä. 

Vastaavia artikkeleita

Kaada lasiin Etelä-Afrikan upeita makuja

Kaupallinen yhteistyö

18.08.2020 Viinilehden toimitus

TOP 4: Alkon joulukuun erikoiserät – katso tärpit!

05.12.2019 Kalle Naatula

Nämä ovat Vuoden punaviini ja Vuoden valkoviini 2018!

15.11.2018 Elisa