viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Kanazawa Kenrokuen
Matkat

Japani: Kanazawa on länsirannikon pikku-Kioto

27.07.2020 Iida Kiviranta

Japaninmeren rannalta löytyy kaupunki, jossa voi saada yliannostuksen kauneutta. Muutama vuosi sitten avattu luotijunayhteys Tokiosta tuo Kanazawaan muutamassa tunnissa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Kanazawa on täynnä japanilaista historiaa

Joen uomat jakavat Kanazawan eri alueisiin. On samurai-alueita, geisha-kaupunginosia vanhoine puutaloineen, restauroitu linna ja temppeleitä. Niistä erikoisin on Myuryu-ji, “ninjatemppeli”, täynnä salaovia ja -käytäviä. Ilman opasta sinne eksyisi varmasti.

Kanazawa linna

Kenroku-en vie matkaajan keskelle kauneutta

Maisemapuutarha Kenroku-en on Kanazawan helmi, ja yksi Japanin kauneimmista paikoista. Lammet karppeineen sulautuvat taustalla oleviin vuoriin. Sirkat sirittävät, vesi solisee, korpit raakkuvat. Teehuoneessa rouvat kimonoissaan tarjoilevat matchaa ja wagashi-makeisen. Keväisin puutarhassa ihaillaan kirsikankukkia, syksyisin upeaa ruskaa. Talvisin lumimassat painuvat kuuluisien mäntyjen oksille – Kanazawa kun on lähellä Japanin alppeja.

Puutarhan kyljestä löytyy elegantti samuraihuvila, Seisonkaku. Sen terassilla kävellessään voi kuunnella vanhojen lautojen narahduksia, joista huvilan asukkaat tunnistivat tunkeilijat.

Kanazawa Kenrokuen

Kanazawa on kuin Kioto, mutta turisteilta piilossa

Geisha-alueella Higashi Chaya Districtissä tuntuu kuin olisi Kiotossa – paitsi, ettei näillä kaduilla tarvitse taistella tilasta turistiryhmien kanssa. Vanhojen puutalojen reunustamat kadut ovat epäluonnollisen kauniita. Iltahämärissä voi hyvällä tuurilla törmätä geishaan, joka on matkalla johonkin alueen lukuisista teehuoneista. Kanazawa on vielä hiljainen, mutta näin ihana paikka tuskin pysyy sellaisena kauan.

Kanazawa

Ja älä ihmettele, jos ruokakojusta ostamasi jäätelö on päällystetty lehtikullalla – Kanazawa on nimittäin Japanin suurin lehtikullan tuottaja.

Lue lisää

Ihastu Aasiaan! 8 x aasialainen resepti + valkoviini

30.01.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Sami Repo

Trendikkäät herkut ystävänpäiväbrunssille – romanttinen roseeprosecco ja okonomiyaki!

Kaupallinen yhteistyö

02.02.2021 Viinilehden toimitus

Tokio: Kaikilla herkuilla

28.07.2020 Mikko Takala + Kuvat Tommi Anttonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä