Ihmiset

Viinintuottajien koronapäiväkirjat: Stellenrust Wine Estate

02.07.2020 Viinilehden toimitus

Viinintuottajien koronapäiväkirjat on juttusarja, joka pureutuu viinintekijöiden arkeen nyt korona-aikana. Juttusarjassa vierailee useita eri viinintuottajia maailman eri kolkista. Lue mitä viinitiloilla tapahtuu COVID 19 -pandemian myllerryksessä!

Stellenrust -tilalla Etelä-Afrikassa on tehty viiniä vuodesta 1928. Se on yksi Stellenboschin viinialueen suurimmista perheomisteisista tiloista, ja sai Reilun Kaupan -sertifikaatin vuonna 2011. Tilan viiniportfolio on laaja ja tilalla tuotetaan viinejä pääasiassa Chenin Blancista, Pinotagesta ja Shirazista. Haastatteluun vastasi Stellenrustin kellarimestari Tertius Boshoff.

Stellenrust Wine Estate Tertius

Miten poikkeustilanne on vaikuttanut toimintaanne?

Etelä-Afrikassa Covid-19 -tilanne on vaikuttanut merkittävästi viiniteollisuuteen. Maaliskuun lopusta saakka viinien vienti ja myös myynti kotimaassa on kielletty. Nyt viiniä saa jälleen viedä maasta ulos, mutta kotimaan myynti on edelleen kielletty. Myynnistämme 30 prosenttia tulee kotimarkkinoilta, eli tilanne on aiheuttanut merkittävän loven myyntilukuihimme. Myös tilavierailut ja tastingit ovat olleet pysähdyksissä. Onneksi Euroopan markkinat näyttelevät toiminnassamme isoa osuutta ja olemme tällä pystyneet paikkaamaan pysähtyneiden liiketoiminta-alueiden menetyksiä.

Oletteko kehittäneet uusia toimintatapoja selvitäksenne tilanteesta?

Olemme laskeneet tuotantokapasiteettiamme ja tuotettavien viinien määrää, jotta turvavälien noudattaminen on ollut mahdollista ja olemme pystyneet tarjoamaan turvalliset työskentelyolosuhteet. Uskon, että muutokset tuovat aikanaan myös hyvää mukanaan. Uskon, että asiakkaamme pysyvät uskollisina Stellenrustille ja saamme toivottavasti uusiakin asiakkaita. Markkinointitoimenpiteissä keskitytään tällä hetkellä Online-tastingeihin ja myyntiin.

Onko pandemialla ollut positiivisia seuraamuksia?

Pandemia on saattanut työntekijöitämme voimakkaammin yhteen ja myös asiakkaita lähemmäs meitä. Viini on aina ollut Stellenrustin perheelle hyvin henkilökohtainen asia ja poikkeustilanne on antanut mahdollisuuden jakaa tunne-elämyksiä entistä vahvemmin uskollisten ystävien ja asiakkaiden kanssa online-medioiden kautta.

Viinintuottajien koronapäiväkirjat: Stellenrust Wine Estate

Millaisia ajatuksia teillä on tulevaisuudesta?

Tulevaisuus ei tule olemaan helppo. Moni Etelä-Afrikan viinitila ei valitettavasti tule selviämään tästä taantumasta, koska vain noin 20 prosenttia maamme viinitiloista on kannattavia. Uskon, että kun luonto on saanut kerätä voimia tämän maailmanlaajuisen lock downin ansiosta, niin myös viiniteollisuus kerää voimansa uudelleen. Meidän on uskottava ja pysyttävä positiivisina, me nousemme tästä vahvempana ja parempana.

Terveisesi suomalaisille viininystäville

Stellenrustin perhe haluaa mitä nöyrimmin kiittää suomalaisia viininystäviä saamastaan tuesta. Jokainen auringon lasku tuo mukanaan lupauksen uudesta päivästä, tämä pandemia menee ohi ja aurinko nousee kirkkaampana kuin koskaan. Ubuntu!

Vastaavia artikkeleita

Viinintuottajien koronapäiväkirjat: Azienda Agricola Ciccio Zaccagnini

06.08.2020 Viinilehden toimitus

Viinintuottajien koronapäiväkirjat: CoolHead Brew -panimo

23.07.2020 Viinilehden toimitus

Viinintuottajien koronapäiväkirjat: Schloss Johannisberg

16.07.2020 Viinilehden toimitus