Ihmiset

Viinintuottajien koronapäiväkirjat: Schloss Johannisberg

16.07.2020 Viinilehden toimitus

Viinintuottajien koronapäiväkirjat on juttusarja, joka pureutuu viinintekijöiden arkeen nyt korona-aikana. Juttusarjassa vierailee useita eri viinintuottajia maailman eri kolkista. Lue mitä viinitiloilla tapahtuu COVID 19 -pandemian myllerryksessä!

Schloss Johannisbergissa Saksassa on tehtyä viiniä yli tuhat vuotta. Tila sijaitsee Riesling-rypäleen synnyinseuduilla ja Rieslingiä siellä on viljelty vuodesta 1720. Tänä päivänä tilalla pullotetaan viittäkymmentä (50) eri viiniä. Haastatteluun vastasi tilan viinintekijä Stefan Kabelbrand.

Scholss Johannisberg Doktor Stefan Kabelbrand_

Miten poikkeustilanne on vaikuttanut toimintaanne?

Syksyn sadonkorjuun osalta olimme jo tehneet kaikki tarvittavat toimenpiteet, eli tuotantoon poikkeustilanne ei ole vaikuttanut. Taloudellisella puolella menetykset ovat tuntuvat. Meillä on perinteisesti vieraillut paljon viinituristeja ja jouduimme sulkemaan tilan vierailta. He ovat ostaneet paljon viinejä mukaansa. Myös ravintoloiden sulkeutuminen ja ravintolamyynnin pysähtyminen on vaikuttanut toimintaamme. Vähittäismyynnissä on ollut ilahduttavaa kasvua, mutta ei sillä valitettavasti pystytä täysin korjaamaan kärsittyä tappiota.

Oletteko kehittäneet uusia toimintatapoja selvitäksenne tilanteesta?

Olemme panostaneet Saksan markkinoille suuntautuvan verkkokaupan kehitykseen. Sitä kautta olemmekin saaneet aikaan hyvää myynnin kasvua.

Onko pandemialla ollut positiivisia seuraamuksia?

Kyllä, olemme pystyneet kehittämään merkittävästi vähittäismyyntiä fokusoimalla toimenpiteitä paremmin kuin aiemmin. Esimerkiksi 50° Riesling -hanapakkauksemme myyntiin Pohjoismaissa on panostettu ja sen myynti onkin kehittynyt hienosti Pohjoismaiden markkinoilla.

Schloss Johannisberg

Millaisia ajatuksia teillä on tulevaisuudesta?

Olen optimistinen tulevaisuuden suhteen. Uskon, että markkinat toipuvat ja toimivat kutakuinkin normaalisti jo syys-lokakuussa. Aasian markkinat kehittyvät ensin ja Eurooppa seuraa perässä. Valitettavasti en näe Yhdysvaltojen markkinoilla yhtä positiivia signaaleja. Siellä tullaan kamppailemaan pidempään.

Terveisesi suomalaisille viininystäville

Vierailin kauniissa maassanne muutama vuosi sitten. Suomessa oli todella kivoja ravintoloita ja ymmärrän miksi rieslingit ovat maassanne niin suosittuja. Ruoka on todella raikasta, tuoretta ja intensiivistä. Näiden makujen kanssa minun viileän ilmaston viinini sopivat loistavasti. Nauttikaa kesästä ja viineistäni. Toivottavasti pääsen jälleen pian vierailemaan Suomessa!

Vastaavia artikkeleita

Viinintuottajien koronapäiväkirjat: Azienda Agricola Ciccio Zaccagnini

06.08.2020 Viinilehden toimitus

Viinintuottajien koronapäiväkirjat: CoolHead Brew -panimo

23.07.2020 Viinilehden toimitus

Viinintuottajien koronapäiväkirjat: Torres

09.07.2020 Viinilehden toimitus