Ihmiset

Viinintuottajien koronapäiväkirjat: Bodega Garzon

18.06.2020 Viinilehden toimitus

Viinintuottajien koronapäiväkirjat on juttusarja, joka pureutuu viinintekijöiden arkeen nyt korona-aikana. Juttusarjassa vierailee useita eri viinintuottajia maailman eri kolkista. Lue mitä viinitiloilla tapahtuu COVID 19 -pandemian myllerryksessä!

Bodega Garzon on perheomisteinen viinitila Uruguayssa, jonka Wine Enthusiast -media noteerasi New World Winery of the Year 2018 -palkinnolla. Haastatteluun vastasi Bodega Garzonin toimitusjohtaja Christian Wylie.

Miten poikkeustilanne on vaikuttanut toimintaanne?

Covid-19 -pandemia osui keskelle sadonkorjuutamme täällä Uruguayssa. 2020 tulee olemaan loistava vuosikerta – sekä loistavien sääolosuhteiden että uskomattoman hienon tiimityöskentelyn seurauksena. Kesken punaisten rypäleiden sadonkorjuun otimme käyttöön pandemiaan liittyviä toimenpiteitä, pidimme etäisyyttä toisiimme, käytimme hengityssuojaimia, hanskoja ja käsidesiä. Täällä Etelä-Amerikassa on tapana halailla ja suukotella paljon, juoda matea samalla pillillä ja niin edelleen – eli paljon asioita, joita piti ottaa huomioon pandemian keskellä. Lopputulos oli kuitenkin loistava ja tuloillaan on upeita viinejä. Tämä motivoi koko tiimiä tsemppaamaan, jotta saamme laadukkaat tuotteemme lopulta kuluttajille.

Viinitilallamme on myös ravintola, jota luotsaa huippukokki Francis Mallman. Ravintola sai juuri kunniamaininnan maailman parhaasta viinitilalla sijaitsevasta ravintolasta, mutta kuullessamme pandemian uhasta suljimme ravintolan saman tien suojellaksemme työntekijöitämme ja vierailijoita.

Oletteko kehittäneet uusia toimintoja selvitäksenne tilanteesta?

Olemme sopeutuneet tilanteeseen hyvin samaan tapaan kuin kaikki muutkin. Järjestämme live-tastingejä ja -haastatteluja sekä julkisia että yksityisiä ja ympäri maailmaa.

Onko pandemialla ollut positiivisia seurauksia?

Olen optimisti ja lasini on aina täynnä. Jopa Covid-19 -pandemialla on hyvät puolensa. Uskon, että olemme tavallaan kaikki tulleet lähemmäksi toisiamme.

Mitä ajattelet tulevaisuudesta?

Uskon tulevaisuuteen ja siihen, että se kuuluu niille, ketkä ottavat haasteen vastaan ja jatkavat työskentelyä. On jatkettava töitä ja pidettävä toivoa yllä. Uskon tiimityöhön ja se on yksi Garzonin vahvuuksista.

Terveisesi suomalaisille viininystäville

Suomalaiset ystävämme, kippis etäisyydelle, halauksia ja jatkakaa Bodega Garzon -viinien nauttimista. Ja heti kun mahdollista, tervetuloa Etelä-Amerikkaan, Uruguayihin Bodega Garzoniin vierailemaan tänne piilotettuun paratiisiin. Otamme teidät avosylin vastaan! Salut, kiitos!

Lue lisää

Viinintuottajien koronapäiväkirjat: Azienda Agricola Ciccio Zaccagnini

06.08.2020 Viinilehden toimitus

Viinintuottajien koronapäiväkirjat: CoolHead Brew -panimo

23.07.2020 Viinilehden toimitus

Viinintuottajien koronapäiväkirjat: Schloss Johannisberg

16.07.2020 Viinilehden toimitus