viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viinintuottajien koronapäiväkirjat: Azienda Agricola Ciccio Zaccagnini
Ihmiset

Viinintuottajien koronapäiväkirjat: Franco Conterno

28.05.2020 Viinilehden toimitus + kuvat Franco Conterno

Viinintuottajien koronapäiväkirjat on juttusarja, joka pureutuu viinintekijöiden arkeen nyt korona-aikana. Juttusarjassa vierailee useita eri viinintuottajia maailman eri kolkista. Lue mitä viinitiloilla tapahtuu COVID 19 -pandemian myllerryksessä!

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Conternon perhe on tehnyt viiniä Piemonten Monforte d’Albassa jo toistasataa vuotta. Kolmekymppinen Daniele Conterno on astunut edeltäjiensä suuriin saappaisiin – kyselimme häneltä korona-ajan kuulumisia.

Viinintuottajien koronapäiväkirjat Franco Conterno

 Miten poikkeustilanne on vaikuttanut toimintaanne?

Bisneksemme perustuu pääosin ravintola- ja viinibaarimyyntiin, jotka ovat olleet olosuhteiden pakosta nyt pitkään suljettuina. Myynnit ovat laskeneet 70 prosenttia. Lohdullista on, että Langhen viineissä on hyvin ikääntymispontentiaalia, joten “parasta ennen -päivä” ei vielä ole näköpiirissä.

Italiassa ennustetaan, että 35 prosenttia ravintoloista ja baareista ei avaa oviaan enää uudelleen. Meidän täytyy siis löytää myös uusia myyntikanavia viineillemme. Muilla on sama ongelma, joten se saattaa johtaa kovaan hintakilpailuun tuottajien kesken.

Nyt kun tavara ei liiku, yksi suurimmista haasteista on varastokapasiteetin hallinta. Uusia viinejä pitäisi pullottaa, mutta niille ei ole tarpeeksi tilaa. Tämä taas vaikuttaa tulevan syksyn sadonkorjuuseen, tankit täytyisi saada tyhjiksi ennen sitä.

Olemme tehneet joitakin uusia investointeja ja paras sellainen on uusi tietokone, jossa on parempi kamera ja loistava mikrofoni! Nyt voimme tehdä loistavia virtuaali-tastingeja.

Viinintuottajien koronapäiväkirjat Franco Conterno

Onko pandemialla ollut positiivisia seurauksia?

Minusta kaikella on positiiviset puolensa. Yhdessä tekemisen -asenne, kaiken tämän keskellä, on ihailtavaa. Teemme nyt enemmän kuin koskaan yhteistyötä ystäviemme ja asiakkaidemme kanssa. Heidän avullaan saamme ihmiset tutustumaan viineihimme. Hyvä esimerkki tästä ovat suositut videotastingit. Olen myös hyvin kiitollinen työntekijöillemme – kaikki ymmärsivät tilanteen vaatimat muutokset organisaatiossa ja puhallamme tiiminä loistavasti yhteen hiileen!

Millaisia ovat päivittäiset rutiininne? Miten ne eroavat normaalista?

Minun osaltani kaikki on muuttunut. Aiemmin matkustin paljon, nyt minulla on aikaa myös perheelleni. Lapseni ovat osa tiimiä viinitarhalla, joskin he jaksavat keskittyä yhteen asiaan korkeintaan 15 minuuttia kerrallaan. Osallistuin itse isäni kanssa ensimmäistä kertaa 14-vuotiaana Italian suurimpaan viinitapahtumaan Vinitalyyn. Tänä vuonna se jää 17 vuoden putken jälkeen kokonaan väliin.

Viinintuottajien koronapäiväkirjat Franco Conterno

Mitä ajattelet tulevaisuudesta?

Olo on ristiriitainen. Nyt on hyvä tilaisuus tehdä isoja muutoksia. Uskon, että “Made in Italy” -brändi nostaa pian päätänsä uudelleen. Meidän täytyy aloittaa alusta ja saada myös ihmiset muualta maailmasta palaamaan luoksemme. Langhessa vallitsevan mentaliteetin perusteella uskon, että se on täällä helpompaa kuin muualla. Olemme onnekkaita, meillä on täällä hyvin harvinaislaatuista historiaa, taidetta, kulttuuria, viiniä ja ruokaa, mitä missään muualla ei ole tarjota.

Terveisesi suomalaisille viininystäville:

Daniele Conterno kertoo kuulumisia viinitilalta:

Lue lisää

Viinintuottajien koronapäiväkirjat: Azienda Agricola Ciccio Zaccagnini

06.08.2020 Viinilehden toimitus

Viinintuottajien koronapäiväkirjat: CoolHead Brew -panimo

23.07.2020 Viinilehden toimitus

Viinintuottajien koronapäiväkirjat: Schloss Johannisberg

16.07.2020 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä