Kaupallinen yhteistyö

Yali – Kestävän kehityksen viinejä Chilestä

Kaupallinen yhteistyö

25.03.2020 Viinilehden toimitus

Tunnetko Yali-viinien tarinan? Viinit tulevat sertifioidulta Viña Ventisqueron viinitilalta Chilestä. Kaikki Yali-viinit on tuotettu kestävää kehitystä tukevilla tuotantomenetelmillä.

Noin 150 kilometriä Chilen pääkaupungista Santiago de Chilestä etelään avautuu El Yalin kosteikkoinen luonnonsuojelualue. Luonnonsuojelualue toimii kotina ja levähdyspaikkana lähes 200 lintulajille. Tämä uskomatonta biodiversiteettiä huokuva kosteikko toimii inspiraationa ja nimenä Yali-viineille – ei ihmekään, että etikettejä koristaa kosteikon upeat linnut.

Yali Viinitila

Yali-viinit tuottaa chileläinen viinitalo Viña Ventisquero. Kestävä kehitys toimii ohjenuorana Yali-viinien valmistukselle – viineissä luonnonmukaisuus huomioidaan koko tuotantoketjun osalta.

Viinitalon saavuttama Sustainable wines of Chile -sertifikaatti antaa tunnustusta kokonaisvaltaiselle kestävälle viininvalmistukselle. Sertifikaatin saaminen vaatii sekä luonnon, että henkilöstön huomioimisen koko viininvalmistusprosessissa. Tämä tarkoittaa toimenpiteitä maaperän eroosion ehkäisemiseksi, kontrolloituja kastelujärjestelmiä veden säästämiseksi, sekä luonnonmukaisten torjunta-aineiden suosimista tautien ja tuholaisten torjunnassa.

Yali viinipullo auringonlaskussa

Viña Ventisquero

Perustettu vuonna 1998, Maipon laaksossa Chilessä.
Pääviinintekijä Felipe Tosso.
Yali-viinit ovat Viña Ventisquero -viinitalon tuoteperhe.

Yali Wetland Reserva Carmenere

Yali Wetland Carmenere Bottle

Yali Wetland Reserva Carmenere on viinintekijä Sergio Hormazábalin vision mukaisesti valmistettu puhdaspiirteinen ja maukas carmenere-viini. Viini on käytetty terästankeissa, jonka jälkeen 70 % viinistä on kypsynyt kymmenen kuukautta ranskalaisessa tammessa ja lopuksi kolme kuukautta pullossa. Tarjoile ja nauti viini 16–18 asteisena pehmeiden juustojen tai mausteisten liharuokien kanssa.

 

Yali Wetland Reserva Carménère 2018

Alkon tuotenro: 438037

Punaviini Chile
10,99 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
minus-one-point Created with Sketch. -1
Kallis
Lue lisää

Vastaavia artikkeleita

Varpu Tiihonen: Puijon juurelta Andien kupeeseen

30.03.2020 Jukka Viitasaari + Kuvat Cristhian Cerda Cardoch

Kympin pääsiäisviini ja pannupihvi karitsan jauhelihasta!

Kaupallinen yhteistyö

23.03.2020 Viinilehden toimitus

Viinin voi valita myös eettisin perustein

Kaupallinen yhteistyö

13.05.2019 Viini-lehden toimitus