Top-viinit

Top 3: Loiren luomuviinit

09.03.2020 Antti Rinta-Huumo + Laura Riihelä

Maistuisiko kupliva crémant, hedelmäinen valkoviini tai nuorekkaan tanniininen punaviini Loiren laaksosta Ranskasta? Kaikki luomuna, tottakai! Nämä Loiren luomuviinit löydät Alkon tilausvalikoimasta.

Les Troglodytes Crémant De Loire Brut

Tilausvalikoima 928707, 18,95 €

Tuoksu on tyylikäs, hieman kehittynyt ja hedelmäinen. Tuoksussa on päärynää, omenaa, persikkaa ja viehättävää paahteisuutta. Maku on kuiva ja hyvin kypsän hedelmäinen. Siitä voi aistia aprikoosia, kypsän sitruunaisia ja mineraalisia vivahteita. Pehmeät, tyylikkään hienovaraiset kuplat kantavat kokonaisuutta pitkään ja veden kielelle nostattavaan jälkivaikutelmaan.

Ruoka: Herkullinen aperitiivi tai noutopöytien ruokien kanssa.

Le Chenin De La Colline 2017

Tilausvalikoima 920384 , 19,99 €

Biodynaamisen chenin blanc -viinin erittäin kypsän hedelmäisessä, eksoottisessakin tuoksussa on keltaista omenaa, persikkaa, hunajamelonia, mineraalisuutta ja sitruksia. Maku on kuiva, leveän hedelmäinen ja toistaa tuoksun aromit. Viinistä voi lisäksi erottaa yrttejä ja herukkaa. Eloisa hapokkuus antaa suutuntumaan ryhtiä ja kantaa makua pitkään, hieman suuta supistavaan jälkivaikutelmaan.

Ruoka: Kala- ja äyriäisviini. Myös täyteläiset salaatit ja pastat

Les Arches Du Belliviere Castor 2016

Tilausvalikoima 959087, 29,88 €

Cabernet Franc – ja Cabernet Sauvignon -rypäleistä valmistetun viinin tuoksussa on tummia marjoja, yrttejä ja kainosti savua. Melko täyteläinen maku toistaa tarkasti tuoksua, maistuu reilusti yrttisemmältä ja myös punaisilta metsämarjoilta. Eloisa hapokkuus ja nuorekkaat tanniinit antavat viinille ryhtiä. Viini jättää kevyesti suuta supistavan jälkivaikutelman.

Ruoka: Monikäyttöinen lihaviini. Pataruoat ja myös medium-kypsät lihat.

 

Alkon tilausvalikoiman luomuviinejä Loiresta

 

 

Vastaavia artikkeleita

10 x uutuusviini tilausvalikoimasta

18.05.2020 Kalle Naatula

3 x parsaviini – katso tilausvalikoiman suosikit!

18.05.2020 Antti Rinta-Huumo + Kuva Laura Riihelä

Alkon tilausvalikoima tarjoaa nyt kuluttajille viinejä, joita ei aikaisemmin saanut kuin ravintoloista

04.05.2020 Kalle Naatula