viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Puolukan terveyshyödyt ovat hyvin tiedossa. Saavuttaakohan punaviini terveystuotteen aseman tulevaisuudessa?
Drinkit

Paukku puolukkaa vai lasi punaviiniä?

09.03.2020 Elisa Johansson + Kuva Laura Riihelä

Tuore tutkimus todisti puolukkamehun terveyshyödyt ja sai suomalaiset ostamaan mehuhyllyt tyhjiksi. Saako punaviinistä saman terveyshyödyn?

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Anne Kivimäen väitöstutkimus osoittaa, että pitkäaikainen puolukkamehun juominen voi alentaa kohonnutta verenpainetta ja parantaa verisuonten toimintaa. Puolukan vaikutusten taustalla on hyvin todennäköisesti polyfenolit. Polyfenoleja on monenlaisia, ja niitä löytyy myös punaviinistä.  Sekä puolukassa että punaviinissä esiintyviä polyfenoleita ovat esimerkiksi flavanolit, resveratroli ja proantosyanidiinit, eli kondensoituneet tanniinit. Voisiko punaviini olla seuraava terveysjuoma?

Punaviinin yhteyttä sydän- ja verisuonisairauksiin on tutkittu jonkin verran. Maltillisella käytöllä voi tutkimusten mukaan olla edullisia vaikutuksia. Tutkimuksessa, jossa vertailtiin puna- ja valkoviinin, oluen sekä viinan vaikutusta suoliston mikrobistoon, todettiin punaviiniä juovien suoliston mikrobiston olevan monipuolisempi ja terveempi kuin muita alkoholijuomia nauttivien henkilöiden.

Vielä ollaan kuitenkin kaukana tilanteesta, jossa lääkärit suosittelisivat punaviiniä hoidoksi sairauksiin tai terveysvaikutteiseksi tuotteeksi. Mikä on hyväksi sydämelle tai suolistolla, voi olla pahaksi maksalle ja haimalle. Siihen asti on turvallista nauttia säännöllisesti puolukkamehua ja kerätä talteen puolukan terveyshyödyt.

Lue lisää

Järjestä burger-bileet!

Kaupallinen yhteistyö

19.02.2024 Viinilehden toimitus

Ihanasti shiraz

Kaupallinen yhteistyö

07.12.2023 Teksti Sanna Kissakangas

Tässä on vuoden paras punaviini! Viinilehden Vuoden punaviini on valittu

28.11.2023 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä