Kaupallinen yhteistyö

Pääsiäisen paras valkoviini ja parsaresepti – näillä korkkaat kevään

Kaupallinen yhteistyö

31.03.2020 Viinilehden toimitus

Pääsiäinen, kevät ja parsa-aika! Valmista parsa-katkarapu-cocktail ja kata pöytään urugualaista, sitruksista valkoviiniä, jota on saatavilla Suomessa rajoitettu erikoiserä.

Parsa ja pääsiäinen ovat auringon lisäksi varmoja kevään merkkejä. Ilmassa on keveyttä, raikkautta ja linnun laulua – mieli halajaa jo kesälaitumille. Juhlista pääsiäistä ja piteneviä päiviä perinteisen lammas ja punaviini -yhdistelmän lisäksi parsalla ja valkoviinillä. Kata pääsiäispöytään sitruksinen, trooppisen hedelmäinen, kevyen hapokas ja mineraalinen Garzón Sauvignon Blanc Estate 2019 -valkoviini. Valmista sen seuraksi parsa-katkarapucocktail. Näillä eväillä korkkaat kevään alkaneeksi!

Bodega Garzón - parsaresepti ja pääsiäisen valkoviini korkkaavat kevään

Parsa-katkarapucocktail

Ainekset

4 annosta

*
1 kg kuorellisia katkarapuja tai 400 g kuorittuja katkaravunpyrstöjä (pakaste)
1 nippu (500 g) vihreää parsaa
1 rkl voita
2 dl majoneesia
3 munaa kovaksi keitettynä
noin 10 cm pala kurkkua kuutioituna
1 rkl jyväistä sinappia
1 tl sitruunamehua
1 rkl ruohosipulia hienonnettuna
(bresaola-kinkkua tai muuta ilmakuivattua kinkkua)

Valmistusohje

1. Nosta pakastekatkaravut jääkaappiin sulamaan noin 6 tuntia ennen ruoanvalmistusta.
2. Leikkaa parsojen tyvestä 2-3 senttiä pois. Jos parsa on tuoretta, sitä ei tarvitse kuoria.
3. Kuumenna voi paistinpannulla. Kun se kuohahtaa, nosta parsat pannulle. Paista parsoja käännellen muutama minuutti.
4. Kaada päälle vettä sen verran, että parsat vain juuri ja juuri peittyvät. Kiehauta ja anna kiehua muutama minuutti.
5. Kaada vesi pois. Jäähdytä ja paloittele parsat.
6. Kuori kokonaiset katkaravut ja anna pyrstölihojen hetki valua. Jos käytät kuorittuja katkaravunpyrstöjä, valuta ne huolellisesti.
7. Sekoita majoneesin joukkoon hienonnetut munat, kurkkukuutiot, sinappi, sitruunamehu ja ruohosipuli.
8. Kokoa annokset laseihin: alle parsanpaloja, päälle ravunpyrstöjä ja kolmanneksi kerrokseksi majoneesia. Toista kerrokset uudestaan.
9. Koristele parsannupuilla, hienonnetulla ruohosipulilla ja muutamalla murusella kovaksi keitettyä kananmunaa.
10. Kaada pääsiäisen valkoviini Garzón Sauvignon Blanc Estate 2019 lasiin ja nauti.

Vinkki! Halutessasi voit lisätä katkarapujen joukkoon hienonnettua bresolaa tai muuta ilmakuivattua kinkkua.

Pääsiäisen valkoviini:

Garzón Sauvignon Blanc Estate 2019

Bodega Garzón - parsa ja pääsiäisen valkoviini korkkaavat kevään

”Raikkaan ja nuorekkaan valkoviinin tuoksu tuo mieleen valkoherukan, herukkapensaan lehdet, persikan, vihreän omenan – jopa persikan. Kuiva, mutta hersyvän hedelmäinen maku toistaa tuoksun aromit. Viinissä on lisäksi sitruksisuutta, mineraalisuutta ja puutarhan vihreäsävytteistä yrttisyyttäkin. Viinin suutuntumaa ryhdittää eloisan sitruksinen hapokkuus, joka kantaa kokonaisuutta reilusti veden kielelle nostattavaan jälkivaikutelmaan. Herkullinen viini kala- ja äyriäisruokien – myös raikkaiden salaattien seuraan.”

Antti Rinta-Huumo, Viinilehden viinihörhö

Alkon tuotesivu

Bodega Garzón – Viinitila Atlantin ilmastossa

Garzón Sauvignon Blanc Estate 2019 -viinin valmistaa urugualainen viinitalo Bodega Garzón ja  sen viinintekijä Germán Bruzzone. Bodega Garzón on Uruguayn palkituin viinitalo. Se on voittanut muun muassa New World Winery of the Year -palkinnon (Wine Enthusiast 2018).

Viinitalo Bodega Garzón sijaitsee Uruguayn valloittavissa maisemissa vain muutaman kymmenen kilometrin päässä Atlantin valtamerestä. Mäenrinteille avautuvilla viinitarhoilla on vaihtelevaa maastoa, ihanteellinen mikroilmasto, sopiva kosteustasapaino – ja viljelijöillä runsaasti tietoa viininviljelyn tarhatekniikoista.

Huom! Erikoiserä Garzón Sauvignon Blanc Estate 2019 -uutuusviiniä on saatavissa Alkon huippu- ja erikoismyymälöistä ympäri Suomen. Katso tästä lähin erikoismyymäläsi.

Vastaavia artikkeleita

Neljän tähden valkoviini ja syksyn herkullisin sienipasta

Kaupallinen yhteistyö

17.09.2020 Viinilehden toimitus

3 x parsaviini – katso tilausvalikoiman suosikit!

18.05.2020 Antti Rinta-Huumo + Kuva Laura Riihelä

6 x vappuviini

14.04.2020 Kalle Naatula + Kuvat Laura Riihelä, Sami Piskonen ja Sami Repo