Kaupallinen yhteistyö

Mehevä pääsiäisviini ja karitsa-pastabolognese

Kaupallinen yhteistyö

20.03.2020 Viinilehden toimitus

Casillero del Diablo Reserva Shiraz on mehevä ja lämminhenkinen pääsiäisviini. Hauduta sen seuraksi karitsan potkasta bolognese-kastike, joka saattaa olla elämäsi maistuvin.

Pääsiäisen ruokahuolet on selätetty tällä karitsapastalla. Pääsiäisviini, täyteläisen marjainen ja pippurinen Casillero del Diablo Reserva Shiraz 2017, toimii karitsan potkalla twistatun pastabolognesen kanssa kuin unelma.

casillero-del-diablo-reserva-shiraz-2017

Kata pöytä, valmista pasta, kaada viini lasiin ja nauti!

Karitsa-pastabolognese

Ainekset

4 annosta

valmistusaika 3 h

*

2 karitsan potkaa

1 porkkanaa

1 sipuli

pala palsternakkaa

pala varsiselleriä

3 rkl tomaattipyreetä

1/2 punainen chili

1/2 valkosipuli

4 dl punaviiniä

1 l liha- tai kanalientä

suolaa

400 g karitsan ulkofileetä

*

Maustepussi (Bouguet garni):

2 laakerinlehteä

kanelitanko

pieni nippu timjamia

pieni nippu oreganoa

mustapippuria

*

Parmesaanipasta:

400 g tuoretta tai kuivattua spagettia

vettä

suolaa

kevätsipulia

lehtipersiljaa

parmesaania

mustapippuria

 

Valmistusohje

1. Paahda karitsan potkat kauttaaltaan padassa.
2. Kuori ja paloittele juurekset. Lisää pataan.
3. Lisää tomaattipyree, chili ja kuoritut valkosipulinkynnet. Sekoita hyvin.
4. Lisää joukkoon harsokankaaan sisään laitetut mausteet. Sido kangas langalla pussiksi ja lisää pataan. Kaada sekaan punaviini ja liha- tai kanaliemi.
5. Hauduta noin 2–2,5 tuntia hiljalleen.
6. Kun potkaluu irtoaa lihasta helposti, nosta potkat pois liemestä. Revi liha haarukalla irti luista.
7. Poista maustepussi. Keitä lientä, kunnes siitä on haihtunut nestettä ja se paksuuntuu hieman.
8. Soseuta kastike sauvasekoittimella. Mausta ja tarkista maku. Siivilöi kastike.
9. Paista karitsanfilee pannulla haluamaasi kypsyyteen.
10. Kypsennä pasta suolalla maustetussa vedessä al denteksi. Kaada vesi, mutta jätä kattilan pohjalle hiukan keitinvettä.
11. Mausta pasta leikatulla kevätsipulilla, lehtipersiljalla ja reilulla määrällä parmesaaniraastetta. Sekoita hyvin. Viimeistele mustapippurilla
12. Tarjoile pasta karitsanulkofileen, revityn potkan ja kastikkeen kanssa. Nauti pastabolognese kuumana.

Viinisuositus

 

Casillero del Diablo Reserva Shiraz 2017

Alkon tuotenro: 466207

Punaviini Chile
10,49 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Casillero del Diablo ”pirunkellari”

Chileläinen Concha y Toro -viinitalo on yksi Latinalaisen Amerikan suurimmista viinintuottajista. Perinteikkäällä, vuonna 1883 perustetulla viinitalolla on Chilessä viinitarhoja niin lämpimillä keskuslaakson alueilla, kuin myös viileämmillä rannikkoseuduilla. Concha y Toro tekee Suomessakin hyvin tunnetut Casillero del Diablo -viinit.

Casillero del Diablo -viinien nimeen liittyy hauska tarina yli 100 vuoden takaa. Viinitalon omistaja Don Melchor de Concha y Toro otti tuottamistaan viineistään parhaat itselleen ja varastoi ne omaan viinikellariinsa. Suojellakseen viinejään varkailta, hän alkoi levittää huhua kellarissa asuvasta paholaisesta. Tästä on peräisin viinien nimi – Casillero del Diablo, suomeksi ”pirunkellari”.

Tutustu muihin Casillero del Diablo -viineihin:

Pullosta:

Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon Reserva 2018

casillero del diablo Cabernet Sauvignon reserva 2018 on pääsiäisviini

Casillero del Diablo Chardonnay 2019

casillero del diablo chardonnay 2019 on pääsiäisviini

Hanasta:

Casillero del Diablo Malbec 2018

casillero-del-diablo-malbec-2018-hanapakkaus

Casillero del Diablo Chardonnay 2018 

casillero-del-diablo-chardonnay-2018-hanapakkaus

 

Vastaavia artikkeleita

Asiantuntijoiden pääsiäisviinit

30.03.2020 Sanna Pöyry, Ilkka Sirén ja Kalle Naatula + Kuva Laura Riihelä

Kympin pääsiäisviini ja pannupihvi karitsan jauhelihasta!

Kaupallinen yhteistyö

23.03.2020 Viinilehden toimitus

Helppoa ja herkullista – Katso reseptit ja viinisuositukset

17.03.2020 Viinilehden toimitus