Top-viinit

Top 3: Samppanja

16.12.2019 Antti Rinta-Huumo + Kuva Laura Riihelä

Kuplilla, kiitos! Maistoimme kolme herkullista samppanjaa Alkon tilausvalikoimasta. Lue samppanjavinkkimme ja tarjoa kuplajuomat vaikka uudenvuodenjuhlissa.

Salmon Meunier Rosé Champagne Brut

Tilausvalikoima 942013, 55,00 €

Pinot Meunier -lajikkeen viinissä on hyvin leveä, runsas, kypsän marjainen, mausteinen ja jopa lihaisa tuoksu. Siinä on myös kypsää kirsikkaa, herukoita ja paahteisuutta. Maku on kuiva, kypsän marjainen ja suuntäyttävän runsas. Tuoksun aromit seuraavat läheisesti makuun. Erittäin kypsät puolukan, karpalon, ja kirsikankin vivahteet saavat seurakseen tuntuvaa yrttisyyttä. Reilun marjainen hapokkuus, yrttisyys ja kuplat kantavat viiniä pitkään, hieman suuta supistavaan, kukkaiseenkin jälkivaikutelmaan.

Ruoka: Tyylikkäät, selkeämakuiset vaaleat liharuoat. Myös hyvä juustosamppanja.

Billecart-Salmon Sous Bois Champagne Brut

Tilausvalikoima 913167, 69,98 €

Samppanjan päärypäleistä valmistetun viinin tuoksu on runsaan hedelmäinen, avoin, paahteinen, kermainen ja tyylikkään pähkinäinen. Viinissä on mm. punaista omenaa, aprikoosia, makeaa mausteisuutta ja mineraalisuutta. Kuiva maku toistaa tuoksun leveät vivahteet. Viini tuo lisäksi mieleen hennon kukkaisuuden ja mausteisen hunajankin. Tyylikkäät kuplat tuovat runsaaseen makuun ryhtiä ja korostavat hapokkuutta. Viini jättää veden kielelle nostattavan, leveän jälkivaikutelman.

Ruoka: Runsaat, mutta selkeämakuiset, punalihaiset kalaruoat. Myös selkeämakuiset vaaleat lihat.

Pierre Gimonnet Cuvée Fleuron 1er Cru Blanc de Blancs Champagne Brut 2010

Tilausvalikoima 912677, 59,10 €

Chardonnay-viinissä on avoin ja hieman kehittynyt tuoksu. Leveästä aromikkuudesta voi erottaa vihreää omenaa, pähkinää, reilua mineraalisuutta, sitruksisuutta, viehkeää paahteisuutta ja kermaisuuttakin. Kuiva maku toistaa tuoksun monipuoliset vivahteet. Maussa on lisäksi persikkaa, omenankotaa ja häivähdys yrttisyyttä. Pehmeät kuplat tuovat korostuneesti esiin sitruksista hapokkuutta ja kantavat kokonaisuutta veden kielelle nostattavaan jälkivaikutelmaan.

Ruoka: Paistetut kala- ja äyriäisruoat hapokkaiden kastikkeiden kera.

 

Vastaavia artikkeleita

Sanna Pöyry: Blanc de blancs -viinit ovat hapokkaita ja kesäisen freesejä

06.08.2020 Sanna Pöyry

Valkohomejuusto ja 3 x juomasuositus

18.06.2020 Antti Uusitalo + Kuva Laura Riihelä

Fleury – biodynaamisen samppanjan pioneeri ja brut nature -tyylin mestari

Kaupallinen yhteistyö

22.05.2020 Sanna Pöyry