Top-viinit

Parhaat viinit kansallisruoka ruisleivälle

05.12.2019 Antti Rinta-Huumo + Kuva Sami Piskonen

Suomen virallinen kansallisruoka on ruisleipä ja viinihörhö Antti Rinta-Huumo valitsi leivälle sopivimmat viinit. Nauti ruisleipä voilla viinin kanssa.

Kuohuviini

Codorniu Ecológica Cava Semi Seco

509947, Alkon tuotesivu
Kuohuviini / DO Cava / Espanja
Codorníu
Macabeo, Parellada, Xarel.lo
10,79 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Kosiskelevan hedelmäinen, omenaa, päärynää ja hentoa paahteisuutta tarjoileva, puolikuiva ja hennon sitruksinen kuohuviini tarjoaa mukavaa vastapainoa esimerkiksi rapean, hieman happamalta maistuvan näkkileivän kylkeen.

Valkoviini

Sileni The Lodge Chardonnay 2017

519767, Alkon tuotesivu
Valkoviini / Hawke's Bay / Uusi-Seelanti
Sileni Estates
Chardonnay
18,58 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Kun kaipaat ruisleivän seuraan valkoista, sopii tämä eksoottisen hedelmäinen, kypsiä vivahteita, makeita mausteita ja paahteisuutta tarjoava chardonnay aromeiltaan samankaltaisen, paahteisen leivän kaveriksi vallan mainiosti.

Vastaavia artikkeleita

Hitaasti syntyy hyvää leipää

17.02.2017 Elisa Johansson Kuvat: Ville Palonen

Kansallisruokamme on ruisleipä, mutta ei hätää, siitä saa maukkaan burgerin

19.01.2017 Mikko Numminen + resepti: Arto Rastas Kuva: Sami Repo Tyyli: Nikola Tomevski