Juustot

Joululahjavinkit herkkusuille: Täydelliset viini- ja juustoparit

12.12.2019 Elisa Johansson + juomasuositukset Antti Rinta-Huumo ja Aniko Lehtinen + Kuva Laura Riihelä

Etsitkö täydellistä makuparia tai lahjavinkkiä herkkusuulle? Paritimme kuusi juustoa ja juomaa.

Homeisten ystävälle

Bleu d’Auvergne AOP + Lenz Moser Prestige Trockenbeerenauslese 2017

007922, 18,58 € (0,375 l)

Sinihomejuusto ja jalohomeviini ovat luotuja toisilleen. Suolainen ranskalainen juusto saa tällä kertaa makuparin itävaltalaisesta jälkiruokaviinistä.

Vahvojen makujen rakastajalle

Mouhijärven Herkkujuustolan Williwili + Dom Dinis Reserva Tinto 2015

005434, 10,90 €

Puolikova kotimainen juusto, jossa on keskellä villiyrttiraita. Villi, haisulijuusto saa rinnalleen tuhdin ja pippurisen viinin Portugalista.

Luomun kannattajalle

Godminster Vintage Organic Cheddar + Bonterra Zinfandel 2016

919447, 15,98 €

Englantilainen palkittu ”vuosikerta” luomucheddar on saanut kypsyä vähintään 10 kuukautta. Sen parina toimii mehukas luomupunaviini Kaliforniasta.

Ranskafanille

Tomme de Chevre + Domaine Labbé Savoie Abymes 2018

569667, 13,57 €

Tomme de chevre -vuohenmaitojuusto on kotoisin Savoien alueelta Ranskan Alpeilta. Sen kanssa nautitaan samoilta seuduilta peräisin olevaa kukkaisen sitruksista valkoviiniä.

Yllätysten ystävälle

Chili Pave + Yellowglen Pink Dry

529077, 9,98 €

Mukulakivestä (ranskaksi pavé) nimensä saava pehmeä, täyteläinen valkohomejuusto saa lisämausteen chilistä. Juusto paritetaan hieman ylättäen roseekuohuviinille. Uskallatko kokeilla?

Suomimakujen etsijälle

Helsingin Meijerin Hanasaari + Bryggeri Rosé

920601, 4,77 €

Pääkaupungissa syntyvä Hanasaari on tuhkapintainen valkohomejuusto, joka on kypsänä kermaisa ja hieman hapan. Sen kanssa sopii erinomaisesti toinen stadilainen, Bryggeri Rosé, joka on kauniin punertava, kiinanruusuteellä maustettu, hieman valkoviinimäinen olut.

Vastaavia artikkeleita

Viinintuottajien koronapäiväkirjat: Stellenrust Wine Estate

02.07.2020 Viinilehden toimitus

Valkohomejuusto ja 3 x juomasuositus

18.06.2020 Antti Uusitalo + Kuva Laura Riihelä

Juhannuksen rapsakka riesling ja raparperi-lohileivät

Kaupallinen yhteistyö

18.06.2020 Viinilehden toimitus