Ihmiset

Alfred Cointreau on liköörisuvun 6. polven edustaja

16.12.2019 Elisa Johansson + Kuva Jarkko Virtanen

Alfred Cointreau on kuuluisan liköörisuvun vesa, jonka johdatti cocktailien maailmaan oma isoäiti.

”Yleensä perheet kokoontuvat keittiöön, me kokoonnuimme isovanhempieni kodin baariin, jossa isoäiti opasti cocktailien maailmaan ja jakoi kokemuksiaan. Se oli suvussamme täysin luonnollista”, Alfred Cointreau kertoo.

Hän on vuonna 1849 perustetun Cointreau-tislaamon kuudennen sukupolven edustaja. Neliskulmaiseen, ruskeaan lasipulloon pakattu, appelsiinilla maustettu suvun nimeä kantava Cointreau-likööri syntyi vuonna 1875.
Alfred työskenteli aiemmin sanomalehtialalla mainonnan parissa mutta siirtyi sukuyhtiöön kahdeksan vuotta sitten. Hänet ajoi perheyritykseen intohimo ja kesäinen sukulounas.

”Tajusin, ettei kukaan perheestä ole enää yhteydessä yritykseen, kun aika jättää pöydän ympärillä istuvista sukulaisistani. Löysimme tavan, jolla voisin liittyä mukaan bisnekseen”, Alfred kertoo.

Kun Alfred aloitti työt, hänelle paljastettiin Cointreaun resepti ja maun salaisuus.
”Selvisi, että juomassa on vain neljä ainesosaa: vesi, alkoholi, sokeri ja makean karvaat appelsiinin kuoret. Salaisen ainesosan sijaan kaikki perustuikin raaka-aineiden huolelliseen valintaan ja 100 prosenttisen luonnollisiin raaka-aineisiin.”

Nykyään Alfred toimii Cointreaun brändilähettiläänä, matkustaa, tapaa markkinointi- ja myynti-ihmisiä sekä baarimikkoja eri puolilta maailmaa. Hänen juoma-alaa kohtaan tuntema intohimo toimii työn motivaattorina, eikä sukufirman tulevaisuus huoleta.

”Minulla on kaksi tytärtä, 7. sukupolvi on kasvamassa. En halua painostaa heitä alalle, tärkeintä on sisäinen motivaatio. Isäni ei ole mukana perhebisneksessä. Hänen intohimonsa ovat vanhat autot. Lapsena näin hänen korjaavan autoja hymy huulilla. Haluan tehdä oman työni tuo sama hymy huulilla.”

Tiesitkö tämän Cointreau-likööristä?

Cointreau on mukana jopa 350 tunnetussa cocktailissa. Sitä käytetään esimerkiksi drinkki-klassikoissa kuten margarita, side car ja white lady.

Vastaavia artikkeleita

Viña Leyda – Huippuviinejä Tyynen valtameren rannalta

Kaupallinen yhteistyö

15.06.2020 Viinilehden toimitus + kuvat Viña Leyda

Viinintuottajien koronapäiväkirjat: Jacob’s Creek

20.05.2020 Viinilehden toimitus

Viinintuottajien koronapäiväkirjat: Pol Roger

14.05.2020 Viinilehden toimitus