Ihmiset

Mitä ruokaa himoitset juuri nyt Samu Haber?

10.10.2019 Pirjo Houni + Kuva Nelonen Media / Petri Aho

Sunrise Avenuen laulaja, kitaristi ja lauluntekijä Samu Haber rakastaa erityisesti aasialaista ruokaa. Vaikuttavimman ravintolaelämyksen vuosiin tarjosi kuitenkin helsinkiläinen pop up -ravintola.

Mitä haluaisit syödä tällä hetkellä?

Vesi nousee kielelle, kun ajattelen japanilaisen Nobu-ravintolaketjun pinaatti-parmesaanisalaattia, ja muutenkin Nobu-ravintoloiden koko menuta. Kun reissaan maailmalla, käyn aina Nobussa syömässä, jos sellainen vain kaupungista löytyy.

Onneksi Suomessakin saa jo aika kattavasti erittäin hyvää Asian fusion -ruokaa. Oma suosikkipaikkani on hyvien ystävieni Tomi Björckin ja Matti Wikbergin Gaijin, jossa yhdistellään moderneja ja pohjoisaasialaisia Kiinan, Korean ja Japanin makuja.

Mitä juomaa nauttisit mieluiten mainitsemasi pinaatti-parmesaanisalaatin kanssa?

Sen kanssa toimii sekä oikein valittu viini että sake. Ehkä valitsisin sakea.

Mikä on lempijuomasi?

Lempijuomani on vesi, suomalainen hanavesi, mutta riippuu myös todella paljon ruuasta. Pidän lageroluista. En hifistele oluilla enkä juo aleja, koska saan niistä närästystä. Viinit valitsen aina tilanteen mukaan. Jokin kevyt rosee seurusteluun ja muuten valinta ruoan mukaan. Syödessä juoman pitää korostaa ruoan parhaita puolia.

Rakkain ruokaan tai juomaan liittyvä muistosi?

Ystäväni Kimmo Ehroth opetti minut aikanaan Espanjassa valmistamaan salaista curry-lohipastaansa. Siitä on sittemmin tullut huikea hitti omassa lähipiirissäni. Saan välillä ehdotuksia tutuilta, että ’pidetäänkö taas se sun currypastailta’.

Millaisissa ravintoloissa mieluiten käyt?

Jo työni puolesta käyn todella paljon ulkona syömässä, ja tykkään siksi vaihtelusta. Hyvä italialainen ei petä koskaan. Italialaista ruokaa voi valmistaa pienellä twistilläkin, helsinkiläisen ravintola Ventunon tavoin. Mieluiten ehkä kuitenkin käyn Asian fusion -ruokaa tarjoavissa tai arabialaisesta keittiöstä vaikutteita saaneissa paikoissa. Niihin ei kyllästy.

Helsingin ylivoimaisesti siistein ravintolakonsepti oli Matti Jämsenin ja kumppanien Soromnoo pop up -ravintola, jossa asiakas ei saanut edes valita, mitä syö. Illallinen vanhassa purjelaivassa kaikkine showelementteineen oli huikein ravintolakokemus vuosiin. Ruoka oli 10+ ja show 11. Pojat ovat keksineet jotain uutta, mitä ei ole ennen nähty.

Samu Haber on mukana Nelosen Vain elämää -ohjelmassa perjantai-iltaisin kello 20.