Yleinen

Parasta nyt: metsältä maistuvat kotimaiset kesäjuomat

17.06.2019 Elisa Johansson + Kuva Laura Riihelä

Kesäjuomissa maistuu nyt metsä. Miedot alkoholijuomat maustetaan rohkeasti katajalla, karpalolla, nokkosella ja pihlajanmarjalla. Maistelimme kuusi kotimaista pirskahtelevaa pullojuomaa. Parhaimmilta ne maistuvat saunan jälkeen tai kuumana kesäpäivänä ja ehdottoman kylmänä tarjoiltuna.

Sorbus Cocktail

Sorbus-legendasta loihdittu uusi hiilihapollinen juomasekoitus. Alkoholia 6,5 %. Alkon tuotesivulle.

”Kaunis punainen väri. Tulee mieleen Kettu-karkit. Juomista viinimäisin, hapokkuus tukee kokonaisuutta.”

Tapio GT Katajainen

Juomasekoitus ginistä, tonicista ja katajanmarjasta. Alkoholia 5,5 %. Alkon tuotesivulle.

”Tuoksuu ginille ja kurkulle! Maistuu laimennetulle gin & tonic -drinkille. Katajanmarjaa saa hakea.”

Prykmestar Mustikka Long Drink

Vakka-Suomen Panimon ginipohjainen mustikkalonkero. Alkoholia 5,5 %. Panimon tuotesivulle.

”Mustikan upea, tumma väri. Pliisu maku. Makua ei tunnista mustikaksi, jos ei tiedä mitä juo.”

Ägräs Long Drink Nordic Nettle

Suodattamaton akvavit-pohjainen nokkosjuoma Fiskarsista. Alkoholia 5,5 %. Alkon tuotesivulle.

”Tuoksuu sitruunaiselta. Kirpsakan hapan maku. Tulee mieleen raparperi.”

Koskenkorva Lingonberry Tonic

Vodkalla, puolukalla ja tonicilla maustettu cocktail. Alkoholia 4,7 %. Alkon tuotesivulle.

”Mainio janojuoma. Tuoksuu nallekarkille. Aidon puolukan maku. Plussaa suljettavasta kierrekorkista.”

Long Kyrö Gin Long Drink

Suomalaista Napue giniä, karpalomehua ja rosmariinia. Alkoholia 5,5 %. Alkon tuotesivulle.

”Kaunis punainen väri. Outo, sitruunaisen pesuaineen tuoksu. Karpalo tai rosmariini eivät oikein maistu.”

Vastaavia artikkeleita

Ressu Redford – Talven tullessa kaipuu punaviiniin hiipii kroppaan

18.11.2019 Pirjo Houni + Kuva Robert Seger

Nämä ovat Viinilehden Vuoden punaviini 2019 ja Vuoden valkoviini 2019

14.11.2019 Viinilehden toimitus

Viinilehden Vuoden viiniravintola 2019: Kajo

14.11.2019 Elisa Johansson + Kuva Jukka Salminen