Viinilehti Wine Awards

Viini-lehden Vuoden samppanja ja Vuoden kuohuviini 2019 ovat tässä

11.04.2019 Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund + Kuva Sami Repo

Valitsimme Vuoden samppanjan ja Vuoden kuohuviinin yli 50 maistetun kuohujuoman joukosta. Molemmat voittajaviinit tulevat Ranskasta – katso voittajat!

Valitsimme Vuoden samppanjan ja Vuoden kuohuviinin yli 50 maistetun kuohujuoman joukosta. Molemmat voittajaviinit tulevat Ranskasta, ovat loistavia aperitiivijuomia, mutta toimivat myös herkullisina ruokajuomina illallispöydässä.

Ruinart Champagne Brut

Alkon tuotenro: 577177

Samppanja Ranska
64,90 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

 

”Vuoden samppanja 2019 on hienostunut, tyylikkään harmoninen ja monivivahteinen. Samainen samppanja nappasi voiton myös vuonna 2017, todistettavasti siis hieno viini.”


Bestheim Grand Prestige Crémant d’Alsace Brut 2012

Alkon tuotenro: 917397

Kuohuviini Ranska
19,98 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

 

”Vuoden kuohuviini 2019 on tyylikäs ranskalainen crémant. Valinta oli harvinaisen yksimielinen ja syntyi ennätysajassa, uusinta maistamisia tai pitkiä keskusteluja ei voittajan suhteen tarvinnut käydä. Viini erottui muista finalisteista poikkeuksellisen tyylikkäällä harmonisuudella, sekä monivivahteisen hienostuneella aromikkuudella.”


Näin valinta tehtiin

Viini-lehden Vuoden samppanjaa valitessa maistettiin sokkona kaikki Alkon vakiovalikoiman samppanjat, jotka ovat saaneet lehtemme aikaisemmissa viiniarvioissa viisi tähteä ja maksavat korkeintaan 85 euroa.

Vuoden kuohuviiniä valittaessa maistettiin niin ikään sokkona aikaisempien viiniarvioiden parhaimmisto. Kaikki kuohuviinit löytyvät Alkon vakiovalikoimasta ja maksavat kalleimmillaan 25 euroa.

Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo maistoivat viinit ja valitsivat voittajat ennen viinien paljastamista.

Voittajaviinit julkaistaan Viini-lehdessä ja palkitaan Viini Wine Awards -gaalassa marraskuussa. Kaikki viiniarviot on luettavissa Viinistä viinin -vuosikirjasta, Viinilehti.fi -sivuilta sekä Viinistä viiniin -applikaatiosta. Uutuusviinien arviot löytyvät aina tuoreimmassa Viini-lehdestä.

Vastaavia artikkeleita

Vappureseptit ja vuoden top 3 kuohuvat

27.04.2020 Viinilehden toimitus

Vuoden parhaat hanaviinit 2019 on valittu – voittajat tulevat Saksasta ja Portugalista

13.06.2019 Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund + Kuva Laura Riihelä

Kesän 2019 paras roseeviini on tässä!

15.05.2019 Kuva Laura Riihelä