Matkat

Ranska: Champagnen ihanin hotelli-ravintola

30.04.2019 Sanna Pöyry + kuvat Flore Deronzier

Champagne, Ranska. Legendaarisen samppanjantekijän Anselme Selossen ja hänen Corinne-vaimonsa hotelli on tyylitietoisen herkkusuun ykkösvalinta.

Legendaarisen samppanjantekijän hotelli on tyylitietoisen herkkusuun ykkösvalinta. 

Anselme Selossen ja hänen Corinne-vaimonsa vuonna 2011 avaama Les Avisés on ollut todellinen piristysruiske uneliaalle Avizen kylälle. Mansion-henkiseen boutiquehotelliin tullaan herkuttelemaan, nauttimaan, juhlimaan ja rentoutumaan ympäri maailmaa.

Pettämättömällä maulla sisustettu, tunnelmaltaan intiimi Les Avisés on loistava määränpää pienelle irtiotolle. Tilavia huoneita on kymmenen ja jokaisessa on erilainen tunnelma. Oma suosikki on Sköl-huone, jonka parvekkeella voi nauttia samppanjaa naapurikylä Cramantin kumpuilevaa profiilia ihaillen.

Alakerran olohuoneessa tuntuu kuin olisi vieraana jonkun kotona. Käytävällä vilahtelevat omistajien Muscat-koira sekä Guillaume Selosse, jolle Anselme on vastikään luovuttanut tilan vetovastuun. Alakerrasta löytyy myös koko Champagnen mieleenpainuvin, Larmat’n legendaarisilla samppanjakartoilla tapetoitu toilettitila.

Hotellin vetonaula on sen ravintola, jonka keittiötä luotsaa Stéphane Rossillon. Kekseliäs ruoka ilahduttaa Champagnen perusmakuihin turtunutta herkkusuuta. Päivittäin vaihtuvan menun tarjoilee vaimo Nathalie, ja kuplivat aperitiivit nautitaan usein olohuoneen puolella. Karismaattisen pariskunnan hoteissa viihtyy yksin matkustavakin. 25-paikkainen ravintola on myös samppanjantekijöiden suosiossa. Iltaisin etusijalla ovat hotelliasiakkaat, mutta lounaan voi varata ilman yöpymistäkin. Kesäinen samppanjalounas takapihan terassilla on elämys, jonka soisi jatkuvan loputtomiin.

photo by Leif Carlsson

Selossen kellarit ovat samassa pihapiirissä. Haviteltuja ja tarkoin allokoituja samppanjoita ei kuitenkaan myydä kuin hotellin ravintolassa.

www.selosse-lesavises.com

Vastaavia artikkeleita

Sanna Pöyry: Blanc de blancs -viinit ovat hapokkaita ja kesäisen freesejä

06.08.2020 Sanna Pöyry

Valkohomejuusto ja 3 x juomasuositus

18.06.2020 Antti Uusitalo + Kuva Laura Riihelä

Fleury – biodynaamisen samppanjan pioneeri ja brut nature -tyylin mestari

Kaupallinen yhteistyö

22.05.2020 Sanna Pöyry