Top-viinit

Pirkka-viinit testissä – ei halpaa mutta hyvää

14.03.2019 Antti Rinta-Huumo

Arvioimme Pirkka-samppanjan ja Pirkka-punaviinit. Laadukkaita viinejä mutta onko Pirkka lisäarvo viinissä vai ei?

Kesko toi kaiken kansan tilattavaksi Alkon tilausvalikoimaan Pirkka-samppanjan ja kaksi italialaista punaviiniä. Arvioimme viinit, jotka osoittautuivat laatutavaraksi. Hinnalla Pirkka-viinit eivät kilpaile ja mietimmekin, onko Pirkka-merkki lisäarvo viinissä vai ei.

 

Pirkka Grand Prestige Champagne Brut

 

 

 

Ranska, Alko 956163, 42,49 €
Herkullisen hedelmäinen, kypsää omenaa, persikkaa, makeaa mausteisuutta, vienosti kermaisuutta ja paahteisiakin vivahteita tarjoava, moniulotteinen tuoksu. Maku on kuiva ja toistaa tuoksun aromit. Harmonisen tasapainoinen suutuntuma tuo mieleen myös mineraalisuuden ja lähes makean sitruunan. Tyylikkäät kuplat tuovat kokonaisuuteen eloa korostaen makua ryhdittävää hapokkuutta. Viini jättää pitkään maistuvan, veden kielelle nostattavan, jopa hieman vadelmaisenkin jälkivaikutelman.
Ruoka: Erinomainen aperitiivi. Selkämakuiset äyriäisruoat, esimerkiksi paistettu kampasimpukka.


Pirkka Barolo Riserva 2011

 

 

 

Italia, Alko 926982, 29,48 €
Avoin, hyvin vivahteikas, hapankirsikkaa, kypsää karpaloa, kuivattuja hedelmiä ja nahkaisuuttakin tarjoava, aromikas tuoksu. Siinä on myös tuntuvasti haihtuvia happoja. Melko täyteläinen maku on kehittynyt ja seuraa aromeiltaan tuoksua. Viinissä on lisäksi kukkaisia, mausteisia ja paahteisia vivahteita. Terhakas tanniinisuus ja hapankirsikkainen hapokkuus antavat makuun ryhtiä. Kokonaisuus jättää hieman suuta kuivattavan, nahkaisen jälkivaikutelman.
Ruoka: Selkeämakuiset tummat liharuoat. Myös kovat ja suolaiset juustot.


Pirkka Amarone della Valpolicella Classico 2012

 

 

 

Italia, Alko 947146, 37,49 €
Tummasävytteisen mehevä, aromeiltaan mustia marjoja, multaisuutta, makeaa mausteisuutta – myös kuivattuja hedelmiä muistuttava tuoksu. Täyteläinen maku toistaa tuoksun lähes mustasävytteiset vivahteet. Suutuntumaltaan muhevasta viinistä voi erottaa myös kahvia, paahteisuutta, yrttisyyttä ja savua. Tiivis hapokkuus ja runsaat, mutta pehmeät tanniinit tuovat kokonaisuuteen ryhtiä ja kantavat makua pitkään, lähes hillomaisen karhunvatukkaiseen jälkivaikutelmaan.
Ruoka: Aromikas suurriista, myös kypsytetyt, kovat ja suolaiset juustot.

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä