Yleinen

Veriappelsiini – Suut sitruksille

15.02.2019 Elisa Johansson + Kuva Sami Piskonen

Talvi on sitrushedelmien sesonkia. Satsumasta ja klementiinistä kausi alkaa, niitä seuraavat greippi, limetti, appelsiini, sitruuna ja veriappelsiini.

Sisältä kauniin punainen, mehukas ja makea veriappelsiini on parhaimmillaan nyt. Sen lyhyt sesonki kestää vain reilun kuukauden tammikuun lopusta maaliskuun alkuun. Monet pitävät sisilialaista Tarocca-veriappelsiinia maailman parhaana appelsiinina. Sen makeus ja happamuus ovat sopivassa tasapainossa ja c-vitamiinia on ennätyspaljon. Syö veriappelsiinit sellaisenaan, käytä salaateissa tai leivo sitruskakku, joka on koristeltu veriappelsiinin viipaleilla.

Jos veriappelsiinit ja -greipit ovat jo vanhoja tuttuja, maistamisen arvoisia uudempia sesonkisitruksia ovat kiinalainen hunajapomelo, israelilainen sweetie (greipin ja pomelon risteytys) ja jamaikalainen ugli eli rumeliini (mandariinin ja greipin hybridi).

 

Vastaavia artikkeleita

Aika kaivaa jälkiruokaviinit kaapista! Katso makuparit jalohomeisille viineille

02.09.2020 Ulla Häkkinen + kuva Shutterstock