viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Matkat

Patikkaretki Pyreneillä – koukkaa kaupunkilomalta vuoristomaisemiin!

18.02.2019 Teksti ja kuvat Ville Palonen

Mitäpä jos yhdistäisi Espanjan-lomaan myös patikoinnin vuoristossa? Alppimaisen jylhiin vuoristomaisemiin ajaa Barcelonsta kolmessa tunnissa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Mitäpä jos yhdistäisi Espanjan-lomaan myös patikoinnin vuoristossa? Alppimaisen jylhiin vuoristomaisemiin ajaa Barcelonsta kolmessa tunnissa.

Katalonian naapurissa sijaitseva Aragonian itsehallintoalue on kiehtova paikka tutustua Pyreneiden vuoristoon. Erinomaisen ruoan lisäksi alueen vetonaula ovat upeat maisemat, joihin tutustuu parhaiten vetämällä vaelluskengät jalkaansa.

Aragonian vuoristopoluilla pärjää mainiosti omin voimin, mutta enemmän kokemuksesta saa irti asiansa osaavan vuoristo-oppaan kanssa. Me saimme oppaaksemme viisikymppisen Juanma Crespo Gimenon, joka johdatti ryhmämme Posets-Maladetan luonnonpuistoon. Kiivettyämme vuorenharjanteelle mies piti vartin mittaisen luennon Pyreneiden vuoriston geologiasta, ja kun laskeuduimme metsän siimekseen, Gimeno yllätti kaivamalla esiin älypuhelimen. Kännykkäsovellus sirkutti lintujen kutsuääniä, ja uteliaat pikkulinnut ilmestyivät kuin tyhjästä paikalle.

Kävelyretkellä näimme lampaiden laiduntamia vuoristoniittyjä, mäntymetsän peittämiä rinteitä ja hurjana kohisevia koskia. Horisontissa kohosivat terävät vuoret, joiden huipulla kimmelsi lunta vielä kesäkuussa. Maisema toi mieleen Alpit, ja välillä piti oikein nipistää itseään – eipä olisi uskonut, että oltiin Espanjassa!

Vaikka olimme matkustanut Espanjan pohjoisrajalle patikoimaan, reippailun vastapainoksi piti tietysti myös herkutella. Me suuntasimme La Capilleta -ravintolaan, joka oli tupaten täynnä. Syy selvisi, kun annoksia alettiin kantaa pöytään. Alkupalana oli mädillä koristeltua kirjolohitartaria, joka tarjoiltiin leikkisästi pikkuruisista jäätelötuuteista. Sitä seurasivat muut paikalliset herkut: lammasta, käsityöläisjuustoa ja villin rujoa Garnacha-rypäleestä valmistettua viiniä. Kyllä maistui!

Charon pikkuruisessa kylässä kannattaa yöpyä O Chardinet d’a Formiga -majatalossa.

Mainio tukikohta patikointimatkailijalle on Aínsan pikkukaupunki, jonne ajaa Barcelonan lentokentältä kolmessa tunnissa. Vuoristokylistä löytyy viehättäviä majataloja, joissa kahden hengen huone maksaa 40–80 euroa. Tasokas illallinen on noin 20 euroa. Parhaita aikoja Pyreneiden rinteillä patikoimiseen ovat kevät ja syksy.

 

 

Lisätietoa Pyreneiden alueesta: topofthepyrenees.com.

Lue lisää

Herkkuloma Cadizissa

13.02.2024 Teksti Kalle Kirstilä Kuvat Robert Seger

Barcelona lasissa – Barcelonan viinibaarit ja -kaupat

31.08.2023 Teksti Paula Kultanen Ribas + kuvat Paula Kultanen Ribas ja ravintolat

Cava ja corpinnat – syväsukellus espanjalaisiin kuohuviineihin

23.08.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä