Viini

Ensimmäinen vuosikerta suomalaista rieslingiä ja blaufränkischiä on pulloissa – Tältä ne maistuvat

25.02.2019 Kalle Naatula

Syksyllä 2018 Fiskarsiin Itävallasta kylmäkuljetetut luomurypäleet ovat nyt käyneet viiniksi Suomessa. Maistoimme Suomen ensimmäisen urbaanin viinitilan Noita Wineryn ensimmäisen vuosikerran viinit. Blaufränkisch-punaviini on iloinen yllätys, Suomessakin voi tehdä herkullista viiniä! Riesling-valkoviiniin sen sijaan jäämme kaipaamaan syvyyttä, mutta kokeilemisen arvoinen sekin. Molemmista on myynnissä pieni erä Alkon tilausvalikoiman kautta. Noita Winery Blaufränkisch 2018       Alko […]

Syksyllä 2018 Fiskarsiin Itävallasta kylmäkuljetetut luomurypäleet ovat nyt käyneet viiniksi Suomessa. Maistoimme Suomen ensimmäisen urbaanin viinitilan Noita Wineryn ensimmäisen vuosikerran viinit.

Blaufränkisch-punaviini on iloinen yllätys, Suomessakin voi tehdä herkullista viiniä! Riesling-valkoviiniin sen sijaan jäämme kaipaamaan syvyyttä, mutta kokeilemisen arvoinen sekin. Molemmista on myynnissä pieni erä Alkon tilausvalikoiman kautta.

Noita Winery Blaufränkisch 2018

 

 

 

Alko 907298, 26,82 €
Alkoholi 10,5 %

Nuorekkaan marjaisa tuoksu tarjoaa hapankirsikkaa ja pensasmustikkaa sekä yrttisiä ja hennon savuisiakin piirteitä. Kevyehkö, puhdaspiirteinen maku seuraa aromeiltaan kiltisti tuoksua. Siitä voi lisäksi erottaa metsänpohjan aromikkuutta. Eloisa hapokkuus ja hyvin lempeät tanniinit tuovat makuun ryhtiä. Viini jättää raikkaan marjaisan ja yrttisen jälkivaikutelman.

Ruokaisammatkin maalaissalaatit ja lohikalat. Myös seurusteluun. Tarjoa hieman viilennettynä.


Noita Winery Riesling 2018

 

 

 

Alko 933161, 27,97 €
Alkoholi 10 %

Avoin ja parfyyminenkin tuoksu tulvii eksoottista hedelmäisyyttä, kuten mangoa ja keltaluumua sekä veriappelsiinia. Kuiva, mutta kypsän hedelmäinen maku täyttää suun ja seuraa aromeiltaan tuoksua. Lisäksi siitä voi löytää vihreän omenan sävyjä. Makean sitruksinen hapokkuus tuo makuun sen kaipaamaa pirteyttä kannattaen viiniä tasaisen hedelmäiseen jälkivaikutelmaan.

Yleisviini kala- ja äyriäisruoille sekä kesäisille salaateille. Myös seurustelukäyttöön.


 

Vastaavia artikkeleita

Suomalainen riesling

20.03.2019 Kalle Naatula + Kuva: Sami Piskonen