Ravintolat

Vuoden viiniravintola 2018: Muru

15.11.2018 Elisa Johansson + kuvat Sampo Korhonen

Kahdeksan vuotta sitten avautunut Muru on monella tapaa ainutlaatuinen ravintola Suomessa. Murun viinilistalla on yli 500 viiniä...

Palkitsimme helsinkiläisravintola Murun pitkäjänteisestä työstä viinikulttuurin puolesta Vuoden viiniravintola 2018 -tittelillä. Palkinto julkistettiin Viini Wine Awards -gaalassa 14.11.

Kahdeksan vuotta sitten avautunut Muru on monella tapaa ainutlaatuinen ravintola Suomessa. Murun viinilistalla on yli 500 viiniä ja viinikellarissa, tai Murun tapauksessa viinivintillä, on 700 erilaista viinipulloa. Ravintola on ainoana suomalaisravintolana ansainnut jo kahtena vuotena peräkkäin yhdysvaltalaisen Wine Spectator -median ”Best of Award of Excellence” -tunnustuksen mielenkiintoisesta viinilistastaan. Vaikka valikoima onkin huikea, se ei ole ainoa syy miksi ihmiset viihtyvät ravintolassa.
”Sydäntä lämmittävää oli, kun ulkomaille muuttanut entinen kanta-asiakkaamme tuli käymään. Hän kertoi tulleensa Suomeen kahdesta syystä: tapaamaan kavereita ja syömään Muruun. Ja suoraan lentokentältä hän tuli meille syömään”, iloitsee ravintolan perustajajäsen ja sommelier Samuil Angelov.

Murun viinifilosofia on yksinkertainen mutta kantaa pitkälle. Viinien tulee olla puhtaita ja hyvin valmistettuja ja jokaisella tarjottavalla viinillä on tarina.
”Joskus tarina on se, että minä tai joku muu henkilökunnasta sattuu pitämään viinistä”, Samuil nauraa.

Murun ainutlaatuisuus ei rajoitu ainoastaan viineihin, ammattitaitoinen ja sydämellään työtä tekevän henkilökunnan panos on kullan arvoinen. Lämmin tunnelma välittyy asiakkaille heti ravintolaan sisään astuessa.
”Asiakkaat ja henkilökunta ovat asioita, jotka saavat jaksamaan päivästä ja vuodesta toiseen. Ilman näitä tyyppejä olisi tosi synkkää”, Samuil kiittelee ihmisiä ympärillään.

Eikä Muru olisi Muru ilman ruokaa. Murussa on helppo nauttia hienostelematta hienoista makuelämyksistä. Tarjolla on huolellisesti valmistettua ruokaa, joka kunnioittaa viiniä ja jossa raaka-aineet ja maut ovat pääosassa. Menu vaihtelee päivittäin saatavien raaka-aineiden mukaan. Ja vaikka kyseessä onkin illallisravintola, voi Muruun poiketa myös viinilasilliselle ja pikku purtavalle baaritiskin ääreen.

Vastaavia artikkeleita

Viinilehden Vuoden viiniravintola 2019: Kajo

14.11.2019 Elisa Johansson + Kuva Jukka Salminen

Murulle palkinto maailmanluokan viiniravintolana

01.09.2017 Elisa Johansson

Joka kymmenes suomalainen on viiniharrastaja

14.09.2016 Mikko Numminen