viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Menestynyt sokkomaistelija

16.10.2018 Kalle Naatula + Kuva Sampo Korhonen

Erkki Piitulainen nappasi hopeaa kansainvälisessä World Blind Tasting Championships 2018 -kilpailussa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Päivisin tiedonhallinnon konsultti, iltaisin intohimoinen viiniharrastaja. Erkki Piitulainen nappasi joukkueineen hopeaa kansainvälisessä World Blind Tasting Championships 2018 -kilpailussa.

Erkki Piitulainen on kuulunut maailman suurimpaan viiniseuraan, Munskänkarnaan, 18 vuotta. Alkusyksystä hän treenasi sokkomaistamista toden teolla, sillä edessä oli Munskänkarnan kansainväliset kisat Ranskassa.
“Maistan treeneissä analyyttisesti noin kolmesataa viiniä vuosittain. Näiden lisäksi on tapahtumat ja itsenäinen harjoittelu.”
Sokkomaistelukilpailu on kolmivaiheinen. Ensin kisataan kotimaassa, sitten Ranskassa.
“Paikallisyhdistysten parhaat pääsevät kansalliseen kilpailuun. Tämän kaksi parasta paria muodostavat maajoukkueen ja etenevät kansainväliseen World Blind Tasting Championshipsiin. Sen järjestää ranskalainen viinilehti La Revue du vin de France.”
Suomea kisassa edustivat tänä vuonna Erkki Piitulaisen kanssa Samu Viljanen sekä Karela ja Hannu Kortesuo.

Kilpailuissa ja treeneissä viinit maistetaan sokkona. Kustakin viinistä pyritään tunnistamaan rypälelajike, viinimaa ja -alue sekä vuosikerta. Tunnistamiseen annetaan aikaa 10 minuuttia.
“Paikalliskilpailuissa maistetaan kuusi viiniä, kansallisessa ja kansainvälisessä kaksitoista. Maailmalla pöydällä voi olla mitä vain, kuten viime vuonna meksikolaista nebbioloa.”

Tänä vuonna osallistujia oli 23 maasta, Suomi oli mukana seitsemättä kertaa. Hopeamitali on Suomen paras sijoitus kautta aikain ja taakse jäi liuta perinteisten viinimaiden edustajia. Hieno saavutus, kun ottaa huomioon miten eri tavoin kilpailuun valmistaudutaan eri maissa.
“Suomessa kilpailee noin sata viiniharrastajaa, kun taas Ranskassa pelkästään paikalliskilpailuja on jo satoja. Espanjan kansallisen kilpailun voittajajoukkue saa 20 000 euroa harjoittelurahaa.”

Kansainvälisessä kilpailussa voittajat pokkaavat maineen ja kunnian lisäksi hienoja viinejä.
Vaikka kilpailuja varten harjoitellaan tosissaan, Erkille viini merkitsee lopulta elämyksellistä harrastusta.
“Haen viinistä elämyksiä, ja kokeilen kaikkea mitä eteen tulee. Viini on minulle harrastus, jonka piirissä on paljon ystäviä. Viini sekä sitoo porukkaamme että yhdistää uusiin ihmisiin.”

 

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä