Artikkelit

Miljardin euron viinitila

10.09.2018 Samuli Pasanen Kuva: Shutterstock.com

Bordeaux’n kuuluisimpiin viinitiloihin lukeutuvan Chateau Pétruksen arvo nousi syyskuun alussa huimiin lukemiin, kun tilan omistava Moueix’n perhe myi viidenneksen yrityksen osakkeista 200 miljoonan euron hintaan.

Bordeaux’n kuuluisimpiin viinitiloihin lukeutuvan Chateau Pétruksen arvo nousi syyskuun alussa huimiin lukemiin, kun tilan omistava Moueix’n perhe myi viidenneksen yrityksen osakkeista 200 miljoonan euron hintaan. Kaupan myötä 11,7 hehtaarin kokoisen Pétruksen arvoksi tuli miljardi euroa – eli yhden hehtaari hinnaksi siis huimat 87 miljoonaa euroa.

Kaupasta ensimmäisenä uutisoinut La Revue Du Vin De France kertoo ostajan olevan kolumbialais-amerikkalainen miljardööri Alejandro Santo Domingo. Decanter-lehden lähteiden mukaan kauppa olisi tapahtunut jo 12 kuukautta sitten.

Chateau Pétrus nousi kulttimaineeseen toisen maailmansodan jälkeen, ja nykyään Pétruksen keskimääräinen pullohinta on Wine Searcher -sivuston mukaan 2 746 euroa. Tilan Merlot-rypäleestä valmistettua viiniä pidetään yhtenä maailman hienoimmista, vaikka suurimmalle osalle kuluttajia viini on hintansa ja saatavuuden puolesta saavuttamattomissa. Pétruksen vanhoja vuosikertoja kutsutaankin usein yksisarvisviineiksi niiden harvinaisuuden vuoksi.

Viinilehden arvion Chateau Pétrus 2006 -viinistä voit lukea täällä. Viini on jo poistunut Alkon valikoimasta.

Vastaavia artikkeleita

Bordeaux – klassikko kaikilla mausteilla

16.04.2019 Sanna Pöyry + Kuvat Ville Palonen

Huippuvuosi 2018?

14.01.2019 Teksti Mika Vanne Kuva Shutterstock

42 herkullista kilometriä – maraton viinin voimalla

07.08.2018 Merja Forsman + Kuvat Yves Mainguy