Yleinen

42 herkullista kilometriä – maraton viinin voimalla

07.08.2018 Merja Forsman + Kuvat Yves Mainguy

Miltä kuulostaisi juoksutapahtuma, jonka reitti kiertää 50 viinitarhan kautta ja jossa voittaja saa palkinnoksi painonsa verran viiniä?

Miltä kuulostaisi juoksutapahtuma, jonka reitti kiertää 50 viinitarhan kautta ja jossa voittaja saa palkinnoksi painonsa verran viiniä?

Karnevaalitunnelmainen Le Marathon du Médoc -maraton on rennon viiniharrastajan unelmakisa. Juoksureitti kaartelee upeissa maisemissa yli 50 viinitarhan läpi ja kilpailijoiden kisakuntoa pidetään yllä 23 viini- ja herkkutankkauspisteen avulla. Niissä on tarjolla muun muassa paikallisia juustoja, jäätelöä, ostereita ja pihvejä. Massan kerääminen onkin hyvä idea, sillä voittajalle on luvassa oman painonsa verran viiniä.

Médocin maratonissa ei ole pääosassa ennätysten rikkominen, vaan karnevaalitunnelma
ja viini. Viikonlopun kestävä tapahtuma aloitetaan perjantaina pastaillallisella, runsaalla viinitarjoilulla ja erilaisilla ohjelmanumeroilla. Ilta huipentuu ilotulituksiin.

Lauantaina sitten juostaan maraton teeman mukaan pukeutuneina. Vuosien varrella osallistujat ovat pukeutuneet mm. historian merkkihenkilöiksi ja scifihahmoiksi, tämän vuoden teemana on huvipuisto.

Sunnuntaina verrytellään 6–10 kilometrin lounaskävelyllä, joka kulkee 4–6 viinitilan läpi. Reitin varrella maistellaan tilojen antimia ja maalissa nautitaan neljän ruokalajin lounas musiikki- ja tanssiesitysten kyydittämänä.

Maraton järjestetään tänä vuonna syyskuun 9. päivänä jo 33. kerran. Tapahtumasta on tullut niin suosittu, että järjestäjät ovat rajoittaneet osallistujamäärän 8 500 juoksijaan. Kannattaa siis varata matka ajoissa!

MARATHONDUMEDOC.COM

VETIKKOTRAVEL.COM/MEDOC/

Vastaavia artikkeleita

Millainen viininystävä olet, metallimuusikko Antti Hyyrynen?

09.07.2019 Eeva Turunen + Artikkelikuva: Sakara Records

Andien kätkemät – viinimatkalla Boliviassa

02.07.2019 Mika Niiniranta + kuvat Susa Junnola

Tölkit tulevat – oletko valmis?

01.07.2019 Mika Vanne + Kuva Shutterstock