viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Matkat

Bordeaux: 42 herkullista kilometriä – maraton viinin voimalla

07.08.2018 Merja Forsman + Kuvat Yves Mainguy

Miltä kuulostaisi juoksutapahtuma, jonka reitti kiertää 50 viinitarhan kautta ja jossa voittaja saa palkinnoksi painonsa verran viiniä?

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Miltä kuulostaisi juoksutapahtuma, jonka reitti kiertää 50 viinitarhan kautta ja jossa voittaja saa palkinnoksi painonsa verran viiniä?

Karnevaalitunnelmainen Le Marathon du Médoc -maraton on rennon viiniharrastajan unelmakisa. Juoksureitti kaartelee upeissa maisemissa yli 50 viinitarhan läpi ja kilpailijoiden kisakuntoa pidetään yllä 23 viini- ja herkkutankkauspisteen avulla. Niissä on tarjolla muun muassa paikallisia juustoja, jäätelöä, ostereita ja pihvejä. Massan kerääminen onkin hyvä idea, sillä voittajalle on luvassa oman painonsa verran viiniä.

Médocin maratonissa ei ole pääosassa ennätysten rikkominen, vaan karnevaalitunnelma
ja viini. Viikonlopun kestävä tapahtuma aloitetaan perjantaina pastaillallisella, runsaalla viinitarjoilulla ja erilaisilla ohjelmanumeroilla. Ilta huipentuu ilotulituksiin.

Lauantaina sitten juostaan maraton teeman mukaan pukeutuneina. Vuosien varrella osallistujat ovat pukeutuneet mm. historian merkkihenkilöiksi ja scifihahmoiksi, jonain vuonna teemana oli huvipuisto.

Sunnuntaina verrytellään 6–10 kilometrin lounaskävelyllä, joka kulkee 4–6 viinitilan läpi. Reitin varrella maistellaan tilojen antimia ja maalissa nautitaan neljän ruokalajin lounas musiikki- ja tanssiesitysten kyydittämänä.

MARATHONDUMEDOC.COM

 

Lue lisää

Kysyimme guruilta: talven yllättävä viini-ruokayhdistelmä

29.02.2024 Heidi Kleemola + Kuvat haastateltavat

Alkon uutuudet syysiltoihin

16.10.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Festareiden täydeltä viiniä – TOP 3 festareiden viinitarjonta

23.08.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuvat Festivaalit

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä