42 herkullista kilometriä – maraton viinin voimalla

Yleinen

Miltä kuulostaisi juoksutapahtuma, jonka reitti kiertää 50 viinitarhan kautta ja jossa voittaja saa palkinnoksi painonsa verran viiniä?

Karnevaalitunnelmainen Le Marathon du Médoc -maraton on rennon viiniharrastajan unelmakisa. Juoksureitti kaartelee upeissa maisemissa yli 50 viinitarhan läpi ja kilpailijoiden kisakuntoa pidetään yllä 23 viini- ja herkkutankkauspisteen avulla. Niissä on tarjolla muun muassa paikallisia juustoja, jäätelöä, ostereita ja pihvejä. Massan kerääminen onkin hyvä idea, sillä voittajalle on luvassa oman painonsa verran viiniä.

Médocin maratonissa ei ole pääosassa ennätysten rikkominen, vaan karnevaalitunnelma
ja viini. Viikonlopun kestävä tapahtuma aloitetaan perjantaina pastaillallisella, runsaalla viinitarjoilulla ja erilaisilla ohjelmanumeroilla. Ilta huipentuu ilotulituksiin.

Lauantaina sitten juostaan maraton teeman mukaan pukeutuneina. Vuosien varrella osallistujat ovat pukeutuneet mm. historian merkkihenkilöiksi ja scifihahmoiksi, tämän vuoden teemana on huvipuisto.

Sunnuntaina verrytellään 6–10 kilometrin lounaskävelyllä, joka kulkee 4–6 viinitilan läpi. Reitin varrella maistellaan tilojen antimia ja maalissa nautitaan neljän ruokalajin lounas musiikki- ja tanssiesitysten kyydittämänä.

Maraton järjestetään tänä vuonna syyskuun 9. päivänä jo 33. kerran. Tapahtumasta on tullut niin suosittu, että järjestäjät ovat rajoittaneet osallistujamäärän 8 500 juoksijaan. Kannattaa siis varata matka ajoissa!

MARATHONDUMEDOC.COM

VETIKKOTRAVEL.COM/MEDOC/

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden tilaajien joukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä