viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Matkat

Tukholman olutbaarit TOP 10

10.07.2018 Aniko Lehtinen ja Maria Markus Kuvat Robert Seger

Lähde maltaiselle makumatkalle Tukholmaan. Tutki skandinaavisia oluttrendejä panimobaarissa, ihmettele folkölin uutta nousua ja kiipeä olutpiknikille kaupungin kattojen ylle.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Lähde maltaiselle makumatkalle Tukholmaan. Tutki skandinaavisia oluttrendejä panimobaarissa, ihmettele folkölin uutta nousua ja kiipeä olutpiknikille kaupungin kattojen ylle.

Monet Tukholman kiinnostavimmista olutpaikoista sijaitsevat Södermalmilla. Lähde päiväkävelylle ja eksy tunnelmallisiin kuppiloihin, jotka sammuttavat nälän ja janon. Olutkuppiloiden lisäksi Tukholman ruokaravintoloissa on usein kattava, tutustumisen arvoinen erikoisolutvalikoima. Keskity ruotsalaisiin pienpanimotuotteisiin, joista trendikkäitä ovat nyt hapanoluet eli sour alet. Valikoimaa riittää jokaiseen makuun. Tässä baarivinkkimme Tukholmaan matkaaville.


Kokeilunhaluiselle

Omnipollos Hatt on Södermalmin sydämestä löytyvä uusi klassikko-olutravintola, joka inspiroi niin sisustuksellaan, tunnelmallaan kuin kokeilevilla oluillaan. Rapeat, täyteläiset pizzat valmistetaan kunnon pizzauunilla ja sen maistaa.  Varaudu tungokseen ja syömään pizzasi seisaaltaan. Kokeile paikan omaa Icecream-olutsarjaa, jossa oluen päälle valutetaan jääjuomakoneesta huurteista olutvaahtoa.

Omnipollos Hatt, Hökens Gata 1

omnipolloshatt.com


Saisonia ja simpukoita

Akkurat on olutharrastajien tyylikäs vakioravintola, jossa on hyvin laaja ja perinteinen valikoima. Ulkomaisten klassikkojen lisäksi ruotsalaisia pienpanimo-oluita. Ruokalistalta kannattaa valita simpukat ja kumppaniksi tietysti belgialainen saison.

Akkurat, Hornsgatan 18

akkurat.se

 


Tuttu ja varma skottikonsepti

Brewdog ravintola on taattua konseptimeininkiä. Hanassa Brewdog-panimon omia oluita, mutta myös runsaasti ruotsalaisia pienpanimo-tuotteita. Paikallinen ruoka- ja juomakulttuuri maistuu esimerkiksi pulla-IPAn muodossa, oluessa on vaniljaa ja kardemummaa raikkaan aromihumalan kumppanina. Yllättävää, mutta toimivaa.

Brewdog, Ringvägen

brewdog.com


Gastroruokaa ja panimokierroksia

Nya Carnegiebryggeriet on tyylikäs panimoravintola, jossa näkyy paikan perustaneen Brooklyn Breweryn ote ja tyyli. Ajankohtainen hanavalikoima löytyy nettisivuilta. Mahdollista osallistua myös opastetuille panimokierroksille ja tastingeihin. Ruoka edustaa tuhtia gastropub-tyyliä. Listalta voi tilata myös vaikkapa pelkän oluella tuunatun jälkiruoan tai hauskan beerfloutin, jossa vaniljajäätelöpallon päälle kaadetaan tuhtia imperial stout -olutta. Kerrassaan herkullista.

Nya Carnegiebryggeriet, Ljusslingan 15-17

nyacarnegiebryggeriet.se


Penkkiurheilijan baari

The Flying Dog Beer Palace on sporttibaarityylinen moderni olutravintola, josta löytyy pitkä rivi jenkkihumaloituja oluita, pääasiassa pienpanimoilta. Täällä katsotaan futista ja syödään burgereita tai lihapullia. Palvelu on ystävällistä ja hyvää.

theflyingdog.gastrogate.com

 

 

 

 

 


Oluthyggeä

Mikkeler Bar on tanskalaisen kiertolaispanimon teemabaari, jossa kaunis, selkeä sisutus hivelee silmää. Hanaolutlista on monipuolinen ja kokeellinen, painottuen Mikkellerin omiin oluisiin sekä pohjoismaisiin kokeellisiin pienpanimotuotteisiin.

Mikkeller Bar Stockholm, Brahegatan

mikkeller.dk/location/mikkeller-stockholm

 

 

 

 

 


Olutpiknik kattojen yllä

Osta oluet mukaan ja kiipeä olutpiknikille Mariabergetille Ivar Lo’n puistoon, josta aukeaa hieno maisema Tukholman ylle. Nauti pussikaljaretkellä maisemien lisäksi ruotsalaisten suosikkeja, ruokakaupan pale ale tai porter-tyylistä mellanöl-olutta, vadelmavene-karkkeja ja Marabou-suklaata. Astetta maistuvampaa ruokaa ja hipsterimäisiä mellanölejä voi hakea mukaan esimerkiksi Norrmalmenin Urban Delistä tai Östermalmin kauppahallista.

urbandeli.org

ostermalmshallen.se


Burgereita ja olutta

Iskikö hampurilaisnälkä, maistuisiko olut? Barrels Burger & Beer on hampurilaiset ja oluen yhdistävä ketjuravintola, jossa on vaihtuva hanaolutvalikoima. Hampurilaisista kannattaa valita juustohampurilainen avokadolla, juomaksi hanasta hapanolutta tai IPAa. Hampurilaisten lisukkeet myydään erikseen.

Barrels Burgers & Beer, esim. Stora Nygatan 20

barrels.se

 

 

 


Kansanolutta artesaanityyliin

Nimikin sen kertoo, Folkolsbutiken on söpö, pieni olutkauppa, jossa myydään alle 3,5-prosenttisia käsityöoluita eli niin sanottuja kansanoluita.  Kaupassa järjestetään myös tastingeja. Mieto voi olla maukasta. Valikoima on runsas ja hapanolutpainoitteinen. Henkilökunta auttaa mielellään olutvalinnoissa.

Folkölsbutiken, Hornsgatan 42

www.folkolsbutiken.se

Lue lisää

Hej Stockholm! 10 x viininrakastajan Tukholma

13.05.2022 Maija Männistö + kuvat ravintolat

3 x elämysmatka Italiassa

15.04.2020 Viinilehden toimitus

Brighton: Herkkuhetkiä pitkin kaupunkia

25.03.2020 Sanna Pöyry + Kuvat Ville Palonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä