Top-viinit

Skål ravuille!

24.07.2018 Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo

Rapukausi käynnistyy nyt! Tässä rapuviinivalintamme Alkon tilausvalikoimasta. Kurkkaa viinit!

Rapukausi käynnistyy nyt! Tässä rapuviinivalintamme Alkon tilausvalikoimasta.

 

Dr. Thanisch Riesling 2016

Saksa, 900327, 14,98 €

Puhdaspiirteisen hedelmäinen, eloisa tuoksu muistuttaa aromeiltaan persikkaa, sen kiveä, punaista omenaa, maaperän mineraalisuutta ja hunajaakin. Maku on vienosti makea ja tuoksua myötäillen hyvin puhdaspiirteinen. Maultaan suunmyötäinen viini saa ryhdin sitruksisesta hapokkuudesta, persikasta ja hennosta yrttisyydestä. Kokonaisuus jättää pitkään maistuvan, hieman suuta supistavan jälkivaikutelman.

Ruoka: Täyteläinen, kermainen ja samettinen rapukeitto.


Domaine de la Pinte Crémant de Jura Brut

Ranska, 934827, 29,98 €

Hedelmäinen, vienosti kehittynyt, aprikoosia, persikkaa, sitruksia ja paahteista vivahdetta tarjoava tuoksu. Maku on kuiva ja toistaa tuoksun aromit. Viinissä on lisäksi mineraalisuutta, kukkaisuutta ja yrttistä mausteisuutta. Maku on suutuntumaltaan varsin roteva ja ryhdikäs. Reilun sitruksinen hapokkuus korostuu eloisan kuplivuuden ansiosta. Kokonaisuus jättää hieman suuta supistavan, persikkaa, omenaa ja yrttejä muistuttavan, parfyymisen jälkivaikutelman.

Ruoka: Reilusti sitruunainen rapu-skagenleipä.


The Supernatural Sauvignon Blanc 2016

Uusi-Seelanti, 923857, 24,25 €

Kypsän hedelmäinen, lähes makea, eksoottisia vivahteita ja kesäisen puutarhan aromeja tarjoava, yrttinenkin tuoksu. Viinistä voi erottaa mm. hunajamelonia, aprikoosia ja passionhedelmää. Kuiva mutta mutta runsaan hedelmäinen maku. Tuoksun aromit seuraavat tarkasti makuun. Viinistä voi aistia myös sitrushedelmien aromeja, karviaista ja mineraalisuutta. Runsas kokonaisuus jättää pitkään maistuvan ja veden kielelle nostattavan jälkivaikutelman.

Ruoka: Perinteiset, keitetyt ravut leivän ja tillin kera.

Vastaavia artikkeleita

Top 3: Samppanja

16.12.2019 Antti Rinta-Huumo + Kuva Laura Riihelä

Viini ja suklaa sulavat suuhun

16.12.2019 Kuva Laura Riihelä

Ehdokkaat Viinilehden Vuoden viineiksi on valittu!

16.10.2019 Viinilehden toimitus