Yhdistä kaksi viikonloppuherkkua irtokarkit ja olut. Löydä yllättäviä makupareja ja koe uusia makuelämyksiä.
Salmiakki ja kirsikkaolut
Suolainen salmiakki saa mukavasti vastapainoa makeasta kirsikkaoluesta eli kriekistä. Yhdistelmässä salmiakin väkevyys laimenee ja kirsikkaoluesta leikkaantuu pois liiallinen makeus, molempien muuttuessa aromeiltaan monimuotoisemmiksi. Myös muut marjaoluet sopivat hyvin salmiakin kanssa.
Kokeile: Lindemans Kriek, 3,5 %
Kermatoffee ja hapanolut
Toffeen ylenpalttinen makeus kevenee kauniisti hapanoluen kanssa. Oluen hedelmäisyys tuo toffeesta myös esiin hienovaraisia vaniljaisia aromeja. Yhdistelmä toimii erityisesti kirpeän happamien oluiden, kuten kevyen berliner weiss- tai sour ale -oluen kanssa. Myös session IPAt sopivat kermatoffeen kera.
Kokeile: To Øl Sur Blomst , 6,0 %
Laku ja gose-olut
Makean lakritsin kanssa sopii trendikäs gose-olut. Oluessa maustuva suola tuo lakusta esiin tervamaisia aromeja. Gose-olut on yleensä hedelmäisen hapokasta, joten se myös leikkaa lakritsin tuhtia suutuntumaa.
Kokeile: Põhjala Meri Gose, 4,4 %
Hedelmäkarkit ja imperial stout
Erilaisten hedelmäkarkkien seuraan käy tuhti imperial stout. Marjaisten hedelmäkarkkien ja makean paahteisen oluen yhdistelmä muistuttaa täytelakritsia. Vadelmakarkin ja kahvimaisen imperial stoutin yhdistelmä on herkullinen.
Kokeile: Cool Head Heavy Sunshine, 8 %