Artikkelit

4 x koe Saimaalla

26.06.2018 Elisa Johansson + Kuvat Tommi Anttonen

Kotimaan matkailu ja lähiruoka ovat tämän kesän juttu! Tässä neljä vinkkiä Saimaalle matkustaville.

Kotimaan matkailu ja lähiruoka ovat tämän kesän juttu! Tässä neljä vinkkiä Saimaalle matkustaville.

Muikkuja tottakai!

Saimaan alueella ei voi matkailla ilman muikkuja. Ammattikalastajat ovat saimaannorppiakin harvinaisempia mutta Puumalan torilla taatusti tuoreet muikut paistaa kalastaja Antti Laine. Kotiin muikkuja voi ostaa kalastajan vaimon K-kaupasta Puumalasta.


Taide-elämys

Luston vanha rautatieasema Punkaharjulla on taidemesenaattien Hannu Huitin ja Mikko Ranta-Huitin vapaa-ajankoti ja taidenäyttely. Toisinaan turistit eksyvät asemalle ostamaan myös junalippuja. Tänä kesänä asemalla on Nanna Suden myyntinäyttely ja myös Miina Äkkijyrkän taidetta. Sivurakennuksissa mm. Kristian Venäläisen, Katja Rauhamäen ja Päivi Latvalan teoksia. Ilmainen sisäänpääsy.Viiniä läheltä

Ollinmäen viinitila Anttolassa on perustettu vuona 1995 ja on yksi Suomen vanhimmista. Tilalla valmistetaan marjaviinejä, liköörejä ja siidereitä metsän ja puutarhan sadosta. Perinteisten makujen lisäksi tarjolla esimerkiksi kuusenkerkkälikööriä tai tervasiideriä. Viinejä voi maistaa ja ostaa mukaan tilan viinimyymälästä.

Ollinmaenviinitila.fi


Ekopaatilla vesille

Eräopas Arto Keinäsen kipparoima Suomen ensimmäinen ekopaatti kulkee pelkästään sähköllä. Moottorin jylinä ei häiritse norppia eikä matkustajia ja kippari saattaa intoutua tarinoiden lomassa soittamaan haitaria. Keinäsen vastuullisen luontomatkailuyrityksen kautta onnistuvat myös melontaretket ja kajakkikalastus Saimaalla.

Lakelandgte.fi


Lisää Saimaan makumatkasta Viini-lehden numerossa 5/2018!

Vastaavia artikkeleita

3 aromaattista viiniä, 3 juustoa – katso parhaat makuparit

19.06.2019 Antti Uusitalo + Kuva Laura Riihelä

Huurteista kesää – 5 parasta uutuusolutta!

19.06.2019 Anikó Lehtinen Kuva: Shutterstock

TOP 5: Viinit kesäiseen kalapöytään

17.06.2019 Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo Kuva Sami Repo